|
Hamurlu Tavuk |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51236
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartma yağı
Tavuk haşlanır ve küp küp doğranır. Üzerine tuz biber ekilir, karıştırılır. Diğer tarafta yumurta, yoğurt,un, tuz ve kabartma tozu iyice karıştırılır. Bu karışıma tavuk parçaları tek tek bulanır ve kızgın yağa atılır, pembe renkte kızartılır.
|
Hamurlu Tavuk |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94166
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2013
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Kg un
2 Tatlı Kaşığı tuz
yeteri kadar su
Demet nane
2 Demet Taze soğan
1 Kahve Fincanı margarin
500 gr tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Un, tuz ve su ile hamur yoğrulur. Büyük fırın tepsisi yağlanır. Hamur tepsiye yayılır. 180-200 derece fırında 2 saate yakın üzeri kızarıncaya dek pişirilir. El dayanacak sıcaklığa gelinceye kadar beklenir. ılınınca,hamur lokmalara bölünür. Hamur pişerken tavuklar, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ile haşlanır. Yağda soğanlar ve naneler 1-2 dk kavrulur. Üzerine tavuk suyu, gerekirse içme suyu da ilave ederek kaynatılır. Kaynayınca hamur lokmaları, tuz ve karabiber ilave edilerek pilav gibi pişirilir, pilav gibi demlendirilir. Tavuk parçaları demlenen hamur lokmalarının üzerine alınarak sofraya getirilir. Tabağa bir miktar hamur lokmaları, üzerine tavuk parçaları, yanına yoğurt koyularak servis edilir.
|
Hamurlu Tavuk |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111074
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2015
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tavuk pirzola
1 su bardağı süt
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
50 gr margarin
1 yumurtanın üzerine, 1 su bardağı süt dökülür ve azar azar un eklenerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. 6 adet tavuk pirzola, 1 çay kaşığı tuz serpilen suda haşlanır. 2 adet soğan küçük küçük doğranıp pembeleşene kadar sana yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı salça eklenir. Haşlanan tavukların suyu salçayla kavrulan soğanın üzerine dökülür ve 1 çay kaşığı tuz atılır. Haşlanmış tavuklar didiklenip tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze açılır ve 2 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Karelere tavuk eti yerleştirilir ve sarılır. Sarılan hamurların uçları da burularak kapatılır (bayram şekeri gibi) Kalan 2 beze de aynı şekilde açılır, kesilir ve tavuklu içle birlikte kapatılır. Hamurlar kaynayan salçalı tavuk suyuna atılıp mantı gibi pişirilir.
|
|