Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Erzurum Yemekleri > Hangel (Kars) (12 adet - 373,075 defa bakıldı)

Hangel (Kars)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hangel (Kars)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51498
Gönderme Tarihi: 08.May.2010
7,454 defa indirildi / yazdırıldı




Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg. un
3 bardak su
bir tutam tuz
2 adet yumurta
1 baş soğan
200 gr. Tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 kilo yoğurt
2 diş sarımsak

1 kg. Una 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek 1 kg. ile bir derin kaba kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir. Her bir künde yufka halinde açılıdır. Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir. Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.
Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tereyağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur.



Hıngel (Kars)

istoş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2015
Mesajlar: 30
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc131001
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
5,915 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

Hamur açılıp yaprak yaprak kesiliyor. Haşlanan hamur servis tabağına alınıyor. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurt, kavrulmuş kuru soğan ve salçayla servis ediliyor.


Fotoğraf "uygun" tarafından gönderildi. 05.02.2018


Hangel (Kars)

zekiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc6257
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
4,862 defa indirildi / yazdırıldı




Yaprak mantinin hamuru mayasizdir. Hamur hemen yapilir ve açilir. Yufka seklinde ince açilan hamur, küçük kareler biçiminde kesilir. Daha önceden kaynatilan suya yaprak mantilar atilarak pisirilir. Üzerine soğan, yag bazen ´de salçayla ateste kavrulmus sos dökülür. Sarimsakli yoğurtla lezzetli olur.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.02.2016


Hangel (Kars)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145683
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
1,853 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

Derin bir kap içerisine un, yumurta ve tuz ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Künt şeklinde (bezenin yöresel adı) parçalara ayrılır.
Küntler yufka şeklinde açılır.
Açılan yufkalar bıçak yardımıyla düzgün kareler şeklinde kesilir.
Kesilen hamurlar unlanır.
Bir tarafta tencerenin yarısına kadar su, tuz ve az miktarda yağ (hamurların yapışmaması için) konup kaynatılır.
Kaynayan suyun içine kesilen hamurlar atılır ve 5 dakika kadar pişirilir.
Pişen hamurlar servis tabağına alınır.
Sosu için, sarımsaklar ezilir ve yoğurt içerisine konup karıştırılır.
Tava içerisine tereyağı eritilir ve içine pul biber konup 3 dakika kadar kavrulur.
Üzerine yoğurtu sos ile kızdırılmış tereyağlı pul biber dökülür ve servise sunulur.



Hengel (Kars)

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc144971
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019
1,683 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
2 kase un
2 yumurta
1,5 su bardağı su
Tuz
Haşlamak için:
2 litre su
Sosu için:
2 büyük kase sarımsaklı yoğurt
125 gram tereyağı
1 kuru soğan

Un, yumurta, su ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
Bu sırada 2 litre suyu kaynatmaya başlayın.
Bir yandan da soğanları küp küp doğrayın.
Doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile birlikte soğanlar renk değiştirene kadar kavurun.
Daha sonra dinlenen hamuru oklavayla incecik açın.
Yeterince açtıktan sonra hamuru oklavayla sarın. Oklavanın üzerinden sarılı hamuru uzunlamasına kesip oklavayı çıkarın.
Uzun şeritler halinde hamurlar elde edeceksiniz.
Hamurları kare kare kesin ve kaynattığınız suyun içinde haşlayın.
Tenceredeki suya attığınız hamurlar güzelce kaynadıktan sonra altını kapatıp süzün.
Süzdüğünüz hamurları servis yapacağınız tepsiye döküp soğutun.
Yoğurdu sıcakken dökmemeye özen gösterin. Aksi takdirde yoğurdunuz ekşir.
Hamur soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
Daha sonra kavurduğunuz soğanları da yoğurtlu hamurların üzerine ilave edin.
Kars usulü ile hazırladığınız hengel hazır.



Hingel (Kars)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc161387
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
1,156 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Soğanlı sos için:
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber

Yoğurt bir kapta iyice çırpılır, içine rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.
Soğanlar piyazlık doğranır. Bir tavada tereyağı eritilir, üzerine soğan ve pul biber eklenir, soğan sararıncaya kadar pişirilir, ateşten alınır.
Bir yoğurma kabına 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz katılıp karıştırılır, üzerine yumuşak bir hamur oluncaya kadar un eklenerek yoğurulur. Hamur bir süre dinlendirilir.
Dinlenen hamur düz bir zemin üzerinde açılır, 2x2 santimlik kareler kesilir.
Bir tencereye 6-7 su bardağı su koyup, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Su kaynayınca hamurlar içine atılır, pişinceye kadar haşlanır daha sonra süzülür.
Düz tabaklara önce haşlayıp süzdüğümüz hamurlar konur, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, onun da üzerine tereyağlı soğanlı sos gezdirilir, sıcak olarak servis yapılır.



Hangel (Kars)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc147282
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2019
913 defa indirildi / yazdırıldı




2 kase un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 yumurta
Üzeri için:
1 bardak sıvı yağ
125 gram tereyağı
3 soğan
Sarımsaklı yoğurt

Unumuzu kaseye alıp bir yumurtayı kırıp tuzunu ekleyip yavaş yavaş su ilave ederek yoğuruyoruz, ele yapışmayan sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıp kare kare kesiyoruz. Diğer taraftan soğanı küp küp doğrayıp yağımızla ocakta pembeleşene kadar kavuruyoruz. En son sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp hamurları kaynar suda haşlıyoruz. Haşlanan hangellerimizi tepsiye alıp önce yoğurdunu, sonra soğanını üzerine yayıp servis ediyoruz.



Hangel (Kars)

nurten kefeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 47
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc154052
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020
652 defa indirildi / yazdırıldı




Kars Kültürü ve Tarihi Tanıtım Rehberi

1 kg. un
3 bardak su
Tuz
2 adet yumurta
1 baş soğan
200 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 kilo yoğurt
2 diş sarımsak

1 kg. Una 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek 1 kg. ile bir derin kaba kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur.
Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir. Her bir künde yufka halinde açılıdır. Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir. Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki han-geller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tereyağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur.



Hangel (Kars)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153652
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2020
413 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Yoğurt sosu için:
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Soğanlı sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hamur malzemelerini yoğurma kabında karıştırın.
Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru unladığınız tezgahın üzerinde açıp kare kare kesin ve unlayın.
Yoğurtları bir kasede karıştırın.
Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin ve harmanlayın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.
Bu esnada bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin.
Hazırladığınız hamurları bu suda makarna haşlar gibi haşlayın.
Kevgirle tencereden aldığınız hamurları tabaklara bölüştürün.
Üzerine önce yoğurtlu sosu sonra da soğanlı sosu gezdirip sıcak servis edin.



Hengel (Kars)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179306
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2024
188 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 kg yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı

Unu geniş bir kaba alın ve tuz ile karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun ve sert bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın ve küçük kareler halinde kesin.
Bir tencerede su kaynatın ve hamur parçalarını kaynar suya atarak 5-7 dakika haşlayın. Haşlanan hamurları süzerek servis tabağına alın.
Süzme yoğurdu bir kaba alın, rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış hamurların üzerine yoğurt sosunu dökün.
Tereyağını bir tavada eritin, pul biber ve naneyi ekleyerek kısa süre kavurun. Bu karışımı yoğurtlu hamurların üzerine gezdirin.



Hangel (Kars)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178465
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2024
168 defa indirildi / yazdırıldı




Seyit Battal Köşkür

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 su bardağı su
Hamuru kaynatmak için:
Bol su
1 çorba kasığı tuz
Yoğurt sosu için:
4 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Tuz
Yağlı sosu için:
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy kuru soğan

Servis yapılacak büyük bir tabağa, yoğurdun bir kısmı dökülür, geri kalanı sonradan hamurun üstüne dökülmek üzere ayrılır.
Yoğurt bir kaba alınır. Sarımsak tuzla ezilir, yoğurda ilave edilir.
Soğanlar ince ince doğranır, sıvıyağ ve tereyağında kızartılır, içine pul biber ve toz biber eklenip ocaktan alınır.
Su ve tuz, geniş bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır.
Hamur üzerine temiz bir bez örtülerek 30-45 dakika dinlendirilir.
Un, yumurta ve tuz karıştırılır, su yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir, yaklaşık 10 dakika kadar iyice yoğrulur.
Hamur, unlanarak merdane yardımıyla büyük bir yufka kadar açılır ve üzeri iyice unlanıp oklavaya sarılır.
Bir bıçak yardımıyla önce üstten kesilir, oklava tamamen çıkarıldıktan sonra uzunlamasına ortadan bir daha kesilir ve enine küçük karelere kesilir, unlanarak birbirinden ayrılır.
Hangel hamuru, kaynayan suya atılır, hemen karıştırarak kaynatılır.
Hangeller suyun üzerine çıkıp kaynamaya başladıktan takribi 3 dakika sonra süzgeç yardımıyla süzülür.
Önceden hazırlanan yoğurtla karıştırılır, üstüne kalan yoğurt da dökülür, en son yağlı sosu da üzerinde gezdirilip servis yapılır.



Hengel (Kars)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180866
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2024
7 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Su (ne kadar alacağı, hamurun kıvamına göre değişir)
İç Harcı İçin:
300 gram kıyma (isteğe bağlı olarak, peynir de kullanabilirsiniz)
1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt

Un, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Kıymayı bir tavada kısık ateşte kavurun. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından rendelenmiş soğanı ekleyin ve karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. İç harcınız hazır!
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini un serpilmiş tezgah üzerinde incecik açın. Açtığınız hamurun ortasına iç harcı yerleştirin. Hamurun kenarlarını hafifçe katlayarak, içine konan harcı saklayacak şekilde kapatın. Bir taraftan başlayarak, rulo şeklinde sarın.
Büyükçe bir tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. Hazırladığınız hengel rulolarını dikkatlice kaynar suya atın. Üzerine çıkmaya başladıklarında, hengelleri dikkatlice çıkarın ve bir tabağa yerleştirin.
Tereyağını bir tavada eritin ve kaynar hengel rulolarının üzerine dökün. Ayrıca, yoğurdu da karıştırarak hengelin üzerine ekleyin.
Hazırladığınız hengeli sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt ya da ayran ile harika bir ikili oluşturur!






Hangel (Kars) Tarifleri Erzurum Yemekleri



(12 adet Hangel (Kars) 373,075 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort