|
|
HANIM GÖBEĞİ |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88958
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
1,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
3 su bardağı su
2,5 su bardağı un
100 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şurup için:
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Margarin, su, tuz ve şeker bir tencerede ocağa konur. Kaynayınca ölçülü un birden tencereye boşaltılır, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte hamur 5-6 dk. pişirilir. Ocaktan alınır, hamur ılınınca içerisine yumurtalar tek tek el yardımıyla yedirilir. Bu aşamada bir tatlı kaşığı nişasta eklenir.
Hamur hazır olduğunda el, sıvı yağ ile yağlanarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, avuç içiyle bastırarak yassı duruma getirilir. Hamurun ortası, parmakla delinir, ılık yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartılır. Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 15 dakika bekletilir. Üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır.
Not: Hamurlar kızartılırken, her seferinde yağın ılıması beklenmelidir.
|
Hanım Göbeği Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143516
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019
1,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
100 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Süslemek için toz Antep fıstığı veya pudra şekeri
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Tencereye yağı, suyu ve toz şekeri koyun. Orta ateşte yağ eriyene kadar tutun. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eriyen yağlı karışıma dökün ve 5 dakika kadar pişirin. Hamuru ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları kırın, mikserle çırpın ve elinizle yoğurun.
Şeker ve suyu karıştırıp şerbeti kaynatın. 1 dilim limonu indirmeye yakın içine atın ve soğumaya bırakın.
Hamurdan top top parçalar alıp yuvarlak şekil verin, ortasına parmakla bastırın. Hazırladığınız hanım göbeklerinin ortalarını delin ve tavadaki yağ kaynamadan, soğukken hanım göbeklerini yağa atın ve kızartın. Her iki tarafları da kızarınca hemen soğumuş şerbete atın.
Çıtır olmalarını istiyorsanız çok fazla bekletmeden şerbetten alıp hemen bir servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.
Servis esnasında üstlerine Antep fıstığı ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.
Not: Yağ kaynar gibi olduğundan eğer ikinci kere hanım göbeği kızartılacaksa yine yağın soğuması gerek. Tamamı bitince şurup da sıcaklaşıyor. Ara verdiğinizde şurubu da mümkün olduğunca soğutunuz.
|
Hanımgöbeği |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161723
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı kızartma yağı
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kaymak
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Hamuru için; su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın. İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun. Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın. Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın. Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın. Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
|
|
Hanım Göbeği Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri
|
|