|
Hardal Soslu Somon Balığı |
|
günler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc133424
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018
715 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somon balığı
Dereotu
Sirke
Limon suyu
Defne yaprağı
Karabiber
Tereyağı
Yeşil soğan
Un
Krema
Hardal
Tuz
Balıkları geniş bir tavaya yerleştirip üzerlerine sirke, tuz, karabiber, limon suyu, defne yaprakları ve 1,5 bardak suyu ilave edelim. Balıkların içinde bulunduğu su kaynadıktan sonra ateşi kısıp 10 doakika pişirelim. Bu arada sosu hazırlamak için tavada tereyağını eritelim. Yeşil soğanları kavurup unu ilave edelim. Soğanlı unlu karışıma krema, dereotu ve tuzu ilave edelim. Devamlı blendır ile karıştırarak sosu kaynatalım ve koyulaşmasını sağlayalım. Limon suyu ve hardalı ilave edip 1-2 dakika daha karıştrarak sosumuzu kısık ateşte kaynatıp ateşten alalım. Balıklarımızı servis tabağına alalım, üzerine sosu dökerek taze patateslerle servis yapalım.
|
Hardallı Somon |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102876
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. somon
2 adet kırmızı soğan
3 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı balzamik sirke
2 diş sarımsak
Kekik, biberiye, kırmızı pul biber
Balığı dilimleyin. Bir fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları koyun, üzerine balıkları dizin. Bir kavanozun içinde hardal, sıvı yağ, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Bu sosu tepsideki balıkların üzerine dökün. 200 derecede 20 dakika kadar pişin.
|
Hardal Soslu Somon |
|
ayda
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc42379
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2009
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 dilim somon fileto
2 kaşık tatlı hardal
2 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 kaşık su
Yapılışı
Bir kâse içinde hardal, su, şeker ve soya sosu karıştırılarak bir sos hazırlanır. Somon filetolar teflon tavada veya ızgarada iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir. Servis tabağına alındığında üzerine hazırlanan sos dökülüp roka ile servis yapılır.
|
|