Kısa URL: https://ml.md/lc112363
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2015
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet kuzu pirzola
200 gram çekilmiş taze ekmek içi
1 yemek kaşığı ince doğranmış biberiye
1 adet limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı dijon hardal
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı bal
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam deniz tuzu
Taze çekilmiş ekmek içi, limon kabuğu rendesi ve biberiyeyi bir kapta karıştırın. Unu bir tabağa alın. Pirzolaları una batırın, fazlalığını silkeleyin. Ayrı bir kasede balı ve hardalı karıştırıp pirzolaların üzerine sürün. Pirzolaları ekmek içli malzemeye bulayıp buzdolabında 20-30 dakika arası bekletin. Tavada margarini kızdırıp kızgın ateşte 1er dakika her iki tarafını mühürleyin. Isıyı düşürüp 3-4 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc4953
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
4 büyük veya 8 küçük kuzu pirzolası
Tuz ve karabiber
Taze maydanoz, süslemek için
Hardal sosu için:
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 çay kaşığı zeytinyağı
Pirzolaları bir kızartma kabına koyup tuz ve biberleyin.
Hardal sosunu hazırlayın. Küçük bir köşede hardalı, soya sosunu ve sarımsağı çırparak karıştırın. Yağı azar azar damlatarak ekleyin.
Sosu pirzolaların üstüne yayın ve serin bir yerde 2 saat bekletin.
Fırını 190C'ye ısıtın.
Kızartma kabını fırına koyup, pirzolaları 25 dakika, bir kez çevirerek pişirin.
Pirzolaları servis tabağına alıp taze maydanozla süsleyerek servis yapın.