|
Hardallı Patates Salatası |
|
hala sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2017
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc122703
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2017
927 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Servis için:
1 tutam dereotu
Göbek marul
Patatesleri yıkadıktan sonra bütün halde, kabuklarıyla haşlayın.
Patatesler haşlanırken derin bir kaba sarımsakları rendeleyin ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla, tuz ve sarımsakları karıştırın ve ezerek püre haline getirin. Üzerine hardalı, mayonezi, zeytinyağını ve yoğurdu ekleyerek, çırpma teli ile kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Haşlanmış patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Ilıklaşmış patatesleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Hardallı patates salatasını buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra, dilerseniz göbek marul yapraklarının içinde, üzerine dereotu doğrayarak servis edebilirsiniz.
|
Hardallı Patates Salatası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161201
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2021
1,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1,5 lt sıcak su
Sosu için:
1 adet kuru soğan
5 dal taze soğan
5 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Patatesleri yıkadıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye alın.
Üzerine kaynamış suyu ekleyip haşlayın.
Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Patatesleri bir kaseye alın.
Üzerine ince ince doğradığınız kuru soğanı, taze soğan, maydanoz, karabiber, tuz, mayonez, hardal, limon suyu ve zeytinyağını alıp karıştırın.
Servis tabağına aldığınız patates salatasının üzerine taze soğan serpip servis edebilirsiniz.
|
|