Kısa URL: https://ml.md/lc31605
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ispanak yıkanıp süzülür ve haşlanır, haşlanmış ıspanak püre haline getirilir, yoğurt ince kıyılmış taze soğan ve çerkez tuzu ilave edilerek karıştırılır, bu karışım ıspanakla karıştırıldıktan sonra haşlanmış iki adet yumurta ile süslenip servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc149220
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
420 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet ıspanak
5-6 dal taze soğan
1 su bardağı süzme yoğurt
Zeytinyağı
2 adet yumurta
Tuz
Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.
Tencerede kaynattığınız suda haşladığınız ıspanakları süzüp soğuk suya alın.
Taze soğanları ince ince doğrayın.
Ispanak, taze soğan, yoğurt ve tuzu karıştırıp servis tabağına alın.
Yumurtaları haşlayıp dilimleyin ve ıspanağın üzerine yerleştirin.