|
Haşhaş Helvası (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105023
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 gr Ezilmiş Haşhaş
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Litre Pekmez
2 veya 3 Çorba Kaşığı Un
Bir tavada ısıtılan yağın üzerine pekmez dökülerek kaynatılır. Kaynamakta olan pekmezin içine haşhaş ve un ilave edilerek tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. İyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alınarak karıştırılmaya devam edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak yenilir.
|
|