Kısa URL: https://ml.md/lc118279
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,075 defa indirildi / yazdırıldı
Pelin Yanık
1 su bardağı ılık su
½ su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Haşhaş
Yumurtanın sarısını ayırın ve diğer bütün malzemelerden yumuşak hamur yapın ve hamur 2 katı olana kadar mayalayın. Hamurdan elma büyüklüğünden parçalar koparıp açın içerisine haşhaş koyun ve gül böreğini yapar gibi döndürün. Bu şekilde hamurun tamamını yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc117494
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,465 defa indirildi / yazdırıldı
Birsen Özcan
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
2 yemek kaşığı haşhaş
700 gr. un
Ilık suda mayayı kabart. Unu bir kaba al. Şekeri tuzu sütü yumurtanın akını mayayı sıvı yağı haşhaşı karıştır. Hamurdan küçük parçalar kopar. Yuvarlayıp elinle biraz aç. İçine katı yağ sür. Sonra kapatıp yuvarlayarak uzun şekil ver. Sonra simit şekili ver. Üstüne yumurta sarısını sür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişir.