1 su bardağı tam buğday unu
Tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
6 yemek kaşığı krema
Üzeri için:
Süt
Deniz tuzu
Un, bir tutam kadar tuz ve toz şekeri geniş kasede harmanlayın. Kalan malzemeyi ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla süt sürün ve deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc72069
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz mavi haşhaş
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yumurta beyazı
1 çorba kaşığı toz mavi haşhaş
Yumuşak margarin, yumurta sarısı ve yoğurt bir kapta iyice karıştırılır. Üzerine haşhaş, tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır. Çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta beyazı sürülür ve haşhaş serpilir. 190 derece sıcak fırında açık pembe pişirilir.