|
Haşhaşlı İrmik Tatlısı |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc75083
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
4,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PK. KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
Şerbeti İçin:
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
Bütün malzemeleri kek yapımında olduğu gibi çırpıp, büyük dikdörtgen borcama dökelim (gözünüze az gelebilir,siz elinizdeki en büyük borcamı kullanın tam ölçüsü oluyor.) Fırında pişirelim. Fırından çıkınca hemen dilimleyelim ve ılıması için bekletelim. Şerbetide hazırlayalım o da ılık olacak. Kekimizde şerbetimizde ılıyınca şerbeti kekin üzerine dökelim.
Fotoğraf "feris" tarafından gönderildi. 18.02.2021
|
Haşhaşlı İrmik Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108020
Gönderme Tarihi: 31.May.2015
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Yumurta ile şekeri çırpın.
Diğer tüm kek malezemelerini de ekleyip, kek hamuru kıvamına getirin.
Borcamı yağlayıp keki dökün.
185 derecede, 30 dakika pişirin.
Kek ve şerbet ılıkken şerbet dökün.
Soğuyunca krem şanti ile süsleyin
|
Haşhaşlı İrmik Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117938
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2016
1,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mor haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Limon suyu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Tatlının şerbetiyle başlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğuması için bir kenara alın.
Keki için şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.
Sırasıyla sıvı yağı ve sütü de ilave edip karıştırın.
Son olarak haşhaşı, irmiği, kabartma tozunu ve unu da ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Fırın kabını yağlayıp kek harcını kalıba boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kalıbı fırına verip kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp sıcakken üzerine şerbeti ekleyin. Üstünü kapatıp çekmesi için bekleyin.
Krem şantiyi ve sütü mikserle çırpın. Tatlınız soğuyunca kremayı üzerine yayın.
Bir gece buzdolabında beklettiğiniz tatlısı ertesi gün dilimleyip servis edin.
|
Haşhaşlı İrmik Tatlısı |
|
pi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145035
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019
1,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı haşhaş
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurta ve şekeri derin bir kasede güzelce çırpın.
Ardından sıvı yağı ve sütü de kaseye döküp iyice karıştırın.
Karıştırmaya devam ederek un, irmik ve haşhaşı da ilave edin.
En son kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip güzelce çırpın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız fırın tepsisinin üzerine dökün.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Keki fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra şerbeti hazırlayın.
Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Sıcak şerbeti soğuyan kekin üzerine dökün.
Krem şantiyi sütle çırpın.
Kek şerbeti çırptıktan sonra üzerine krem şantiyi sürün ve yarım saat kadar dolapta dinlenmeye bırakın.
Tatlınızı hemen soğuk servis edebilirsiniz.
|
Haşhaşlı İrmik Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177488
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024
153 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Öncelikle şerbeti için bir tencereye, 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker ve bir kaç damla limon suyunu ekleyip 10-15 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Keki için şekeri ve yumurtayı mikserle köpük olana kadar çırpın. Sırasıyla sıvı yağı, sütü ve unu ekleyip, çırpmaya devam edin. En son haşhaşı, irmiği kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Fırın kabına veya tepsiye karışımı dökün.180 dereceli fırında süt kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak keke soğuk şerbeti dökün ve üzerini tepsi yardımıyla kapatın. Şerbetin çekip soğumasını bekleyin. Üzeri için, 1 paket krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle krema haline gelinceye kadar çırpın. Soğuyan tatlıya spatula yardımıyla krem şantiyi yayın. Buzdolabında beklettikten sonra üzerini mavi haşhaşla süsleyip soğuk olarak, servis edebilirsiniz.
|
|