Kısa URL: https://ml.md/lc50055
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2010
1,612 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak un
1 bardak irmik
Sosu İçin:
2 bardak su
1 paket krem şanti
Haşhaşı yıkıyoruz. İrmikle karıştırıyoruz. Üzerine yumurta ve şekeri ilave ediyoruz. Sonra sıvıyağ un ve kabartma tozunu koyuyoruz. İyice çırpıyoruz. Yağlanmış fırın kabına koyup 200 derecede pişiriyoruz. Bu arada şekerle suyu kaynatıp şerbet yapıyoruz. Kek tam kızarıp pişince çıkarıyoruz.1,2 dakika bekletip ılık şerbeti döküyoruz. Soğuyunca üzeri kremşantiyi sürüyoruz. Biraz buzdolabında bekletip kesiyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc180654
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yumurta
50 gr toz haşhaş
½ su bardağı tahin
140 ml İçim Süt
120 gr İçim Tereyağı
200 gr mısır unu
120 gr un
240 gr toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın. Unları eleyerek ekleyin. Bir başka kapta yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyip mikserde 5 dakika kadar çırpın. Tahin, İçim Süt ve İçim Tereyağ ekleyin. 2 dakika daha hızla çırpamaya devam edin. Unlu karışımı yavaşça ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
Uzunlamasına bir kek kalıbını İçim Tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın. Keki, 180 derece fırında 60 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.