|
Haşhaşlı Mercimekli Börek |
|
mahlaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc56260
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2010
2,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı haşhaş
3 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Mercimek düdüklüde haşlanır, suyu süzülür. Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine mercimek ve tuz eklnir, kısa süre kavrulur. Haşhaş ve yağ karıştırılır. İlk yufka serilir, üzerine bu yağlı karışım sürülür. İkinci yufka yerleştirilir, yağlı karışım sürülür. Son yufka da konur. Sigara böreği yapımında olduğu gibi 8 üçgen parçaya kesilir. Geniş kenarlarına mercimekli iç konur ve rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
HAŞHAŞLI YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88919
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
4 adet yufka
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
Tuz,
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Yeşil mercimekler, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine yeşil mercimek ilave edilip tuz, pul biber, kimyon ve kara biber ilave edilerek ocaktan alınır.
Sıvı yağ ve haşhaş bir kapta karıştırılır. İlk yufka, tezgah üzerine açılır. Üzeri sıvı yağ ve haşhaş karışımı ile yağlanır. İkinci yufka birincinin üzerine serilir, onun üzeri de haşhaşlı karışım ile yağlanır. Hazırlanan yufka önce dörde, sonra her parça tekrar dörde kesilir. Yufkaların geniş kısımlarına mercimekli iç konularak rulo halinde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler, buzdolabının buzluğunda 3-4 saat bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınan börekler, tepsiye dizilir. 220 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek |
|
Ebruli
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc95078
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 su bardağı haşhaş
1 tutam tuz, pul biber, karabiber
1 su bardağı sıvıyağ
Önce yeşil mercimeği haşlayın, sonra soğan pul biber ile karıştırın, haşhaşı sıvıyağ ve margarin ile karıştırın. Yufkayı açalım üzerine haşhaşlı karışımı her yere değecek şekilde sürelim Yufkayı ikiye katlayalım tekrar harcı sürelim Sigara böreği gibi üçgen keselim Arasına mercimekli harcı koyalım.ve çok sıkı olmadan saralım. Üzerine haşhaşlı karışımı sürelim 15 dakika bekletelim 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
|
Haşhaşlı Mercimekli Börek |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110675
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Arasına sürmek için:
1 kase çekilmiş haşhaş
Üzeri için:
1 yumurta
Haşhaş sıvıyağ ilave edilerek inceltilir.
Mercimek biraz su ile haşlanır.
1 soğan ince ince doğranır.
Bir tencereye yağ ve soğan alınarak pişirilir.
Haşlanmış mercimekler süzgece alınarak birkaç defa yıkanır.
Pişen soğanların üzerine mercimek eklenir.
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bir yufka tezgaha serilir.
Her yerine haşhaş sürülür.
İkinci yufka üzerine kapatılır.
İkinci yufkanın da üzerine haşhaş sürülür.
Haşhaş yufkanın her tarafına yayılır.
Yufka bıçakla önce dörde bölünür. Her çeyrek parça da üçe bölünerek toplam 12 üçgen parça elde edilir.
Üçgen parçanın geniş kısmına mercimekli iç konur ve kenar uçları üzerine kapatılır. Sigara böreği biçiminde rulo yapılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
Diğer 2 yufkaya da aynı işlemler yapılarak börekler tepsiye alınır ve üzerine çırpılmış bütün yumurta sürülür.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirilir.
|
|