Kısa URL: https://ml.md/lc96683
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1 su bardağı ceviz içi
4 yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su barağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakalın suyu
Yapılışı: Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü, portakalın suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve toz haşhaşı ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın. Bu şekilde 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir.
4 adet yumurta
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
5 yemek kaşığı haşhaş
Yumurtaları bir kap içerisinde kırın ve üzerine toz şeker ekleyin.
Köpük kıvamı elde edene kadar mikser ile çırpın.
Ardından sıvı yağ, portakal suyu, haşhaş ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Elde etmiş olduğunuz karışımın üzerine unu kontrollü bir şekilde ilave edin.
Portakal kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Kek kalıbınızı güzel bir şekilde yağlayın.
Ardından hazırlamış olduğunuz kek harcını kek kalıbına aktarın.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kontrol ederek pişirin.
Pişen kekinizi oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.