|
Haşhaşlı Rulo Çörek |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20178
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
4,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 paket yaş maya
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adset yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz alabildiği kadar tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr öğütülmüş haşhaş (macun gibi)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Kabın içinde yaş maya, su ve pudra şekeri eritilir. Üzerine süt, yumurta ve yağ eklenir karıştırılır. Limon kabuğu rendesi, tuz ve kulak memesi kıvamını alana kadar un katılır, yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Zaman dolunca hamur unlu zeminde 1 santim kalınlığında açılır. Yüzeyine haşhaş, süt ve şeker karışımı sürüldüklen sonra ceviz serpilir. Fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye konur. Üzerine yumurta sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Rulo Çörek için tıklayın
|
Haşhaşlı Rulo Çörek |
|
necmiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85049
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012
3,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Yiğit
1 paket yaş maya
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
250 g kadar yaş haşhaş
2-3 su bardağı kadar sıvı yağ
Öncelikle su ılıtılır. Süt, toz şeker, tuz, sıvı yağ (1 bardak) ve maya eklenip karıştırılır. Un ilave edilip, oldukça yumuşak (elden zor ayrılıyor) bir hamur yoğurulur. Hamur mayalanmadan, hemen 4 bezeye ayrılır ve tezgahta el ile hafif yağlanıp merdane ile açılır (hamurun üstü de biraz yağlanır). Yarım santim gibi ince açılınca üstüne haşhaş ile karıştırılan yağ bolca sürülür ve hamurun önce bir yuvarlak kenarı yarıya kadar, sonra onun üstüne de diğer kenar kapatılıp üste yine haşhaşlı karışım sürülüp, uzun kenarlar da birbiri üstüne kapatılır, kenara alınır. Bu işlem diğerlerine de yapıldıktan sonra ilk bezeyi tekrar aynı işlemlerden geçirip, haşhaşlı yağı sürdükten sonra kenarından kıvırıp uzun şerit haline getirilir. Hafif burgu yaparak bir taraftan biraz daha incelmesi ve uzaması sağlanır. Tepsiye alınır. Diğer bezeler de bu uygulamalardan geçirilir. İstenirse uzun şerit yapıldıktan sonra 5 cm genişliğinde kesilip dik olarak da tepsiye dizilip tek porsiyonlar halinde hazırlanabilir.170-180 derecede yaklaşık 30 dk (kızarıncaya kadar) pişirilir ve çıkınca üstüne hafifçe su serpilip üstü örtülür. Dilimlenip servis edilir.
|
HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74521
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (250 gr) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 kase dövülmüş haşhaş
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kasığı toz şeker
Yeterince un
ÜZERİ İÇİN:
Çörekotu
Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, geri kalanını oda sıcaklığında yumuşamış margarin yağı, yoğurt, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tozşeker ile iyice karıştıralım.
Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, dinlendirelim.
Dövülmüş haşhaşı, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi ile karıştırıp, hazırlayalım.
Hamurlardan birini dikdörtgen şeklinde açalım.
Her tarafına haşhaşlı içten sürüp, 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde katlayalım.
2 parmak genişliğinde yan yana kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Haşhaşlı Rulo Çörek |
|
Şevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc99138
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 adet ymurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş
Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır.
Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.
Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır.
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır.
Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır.
Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
|