|
Haşhaşlı Simit |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68628
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2011
4,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 kase haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle bir karıştırma kabı alalım ve içerisine unumuzu döküp ortasını açalım. Mayayı ortaya ilave edelim. Kenarına ise tuz ve şekeri serpiştirelim. Mayanın üstüne ise, erimiş tereyağı, süt ve yumurtanın akı ile su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim. Mayalandıktan sonra hamuru açıp üstüne sıvıyağ ile karıştırdığımız haşhaş ezmesini sürelim ve rulo yapalım. Sonra ruloyu koca bir simit şeklinde sarıp tepsiye koyalım. Üstüne kalan yumurtalarımızın sarısını sıvayıp yine haşhaş tohumu serpiştirerek 180 santigrat derecede pişirelim. Piştikten sonra dilimleyerek ılık ılık servis edelim.
|
Haşhaşlı Simit |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2205
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket yumuşamış margarin
1 çorba kaşığı svıyağ
3-4 yemek kaşığı toz şeker
çok az tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
Haşhaş
2 yumurta
Haşhaş ve 1 yumurtanın sarısı hariç diğer malzemelerden yumuşak bir hamur elde edin. Küçük parçalar alıp simit şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün ve bol bol haşhaşa batırın. 180 derecede fırında pişirin.
|
Haşhaşlı Simit |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5418
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket oda sicakliginda margarin
1 çorba kaşığı siviyağ
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta (1 yumurtanin sarisi ayrilacak uzeri icin)
Cok az tuz
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 200-250 gr kadar)
Ogutulmus haşhaş
Margarin, sivi yag, seker ve yumurtayi guzelce karistirin. Uzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Hamurdan ufak parcalar koparin simit sekli verin. Simitleri once yumurta sarisina daha sonrada hashasa bulayin. 200 derecede yaklasik 10 dakika kadar pisirin.
|
Haşhaşlı simit |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16458
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşhaş
Yarım paket margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
tuz
1 paket kabartma tozu
Haşhaş dışındaki malzemelerle orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğrulur, hamurdan küçük parçalar alınır, simit şekli verilir, üzerine önce yumurta sarısı, sonra haşhaş serpilir.
185 dere fırında pişirilir.
|
Haşhaşlı Simit |
|
döne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93774
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
2,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı haşhaş
3 çorba kaşığı çörekotu
3 çorba kaşığı susam
Hamuru için:
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Hamuru yoğurmak için şekeri, mayayı, zeytinyağını, ılık su ve sütle birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Bu halkaları suya batırıp daha sonra haşhaş, susam ve çörekotu karışımına bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak olarak çayla ikram edin.
|
|