https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg un
Aldığı kadar su
1 çorba kaşığı tuz
250 gr iç ceviz
100 gr haşhaş
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı maya
Un, su, tuz ve maya konularak hamur kendini toplayana kadar yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğurma işi bittikten sonra hamurun üstü hafif nemli bir bezle kapatılarak kıvamına gelene kadar dinlenmeye alınır. Hamur dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılarak her bir parça büyükçe açılır. İçerisine sıvıyağ, ceviz ve haşhaş konularak rulo şeklinde sarılır. Burgu biçiminde dolanan hamur yan yana üç burgu olacak şekilde parmak görüntüsü haline getirilir. Üzerine yağ sürülür. Kara fırınlarda ya da ev fırınlarında 25-30 dakika arasında pişirilerek fırından çıkartılır. Yenmeye hazır hale gelir.
|