Kısa URL: https://ml.md/lc25794
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
6,365 defa indirildi / yazdırıldı
Bir miktar nişasta iyice sulandırılır .İçine bol miktarda şeker katılır. Bir tavada kızdırılmış tereyağına, hazırlanmış bu sıvı dökülür, 1-2 dakika karıştırılır ve yenir.
Not: Bilhassa doğum yapan kadınlara doğumun akabinde güç kazanması için yedirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147330
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 su bardak su
Şeker
Geniş bir kaseye şeker, su, un ve nişastayı koyarak bir çatal yardımıyla çırpın.
Topaksız bir karışım elde edin.
Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine karışımı ekleyin.
Sarı renkli yağı çıkana kadar karıştırarak pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Not: Özellikle bebek, çocuk ve hasta yemeği olarak da bilinen hasuta Erzurum mutfağına ait ve kolaylıkla yapabilen bir lezzettir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151213
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020
501 defa indirildi / yazdırıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
3 yemek kaşığı dut pekmezi (yöredeki dut ağaçlarından toplanmaktadır)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Bir tavada, orta seviyede ateşte pekmez ile su karıştırılarak kavrulur.
Daha sonra üzerine un eklenir ve biraz koyu kıvam elde edilinceye kadar karıştırmaya devam edilir.
Ayrı bir tavada kızartılan sıvı yağ ve tereyağı eklenip hafif karıştırılır.
20 dk. süresince devamlı olarak karıştırılarak pişirilir.
Sıcak olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc174613
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2023
102 defa indirildi / yazdırıldı
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ilık suyla ezilmiş 2-3 kaşık nişasta ve toz şeker karışımı kızdırılmış tereyağın içerisine dökülür.
Kızaran pelte tabağa alınarak lavaş ekmekle servis edilir.