Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İsveç Yemekleri > Hasselback Patates (3 adet - 5,540 defa bakıldı)

Hasselback Patates


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hasselback Patates

pan kek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc139894
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2019
939 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.ruhundoysun.com

20 adet Taze Patates
3 yemek kaşığı Tereyağı
Deniz Tuzu

Grundig fırını 200 C’ye ayarla.
Patatesleri yıkayıp kurula.
Bir patatesi kesme tahtasına al, enlemesine 2 tarafına da birer çöp şiş yerleştirip, mümkün olduğu kadar ince kesikler at. Bıçağın patatesi dibine kadar kesmediğinden emin ol. Bütün patateslere aynı işlemi uygulayıp bir fırın kabına yerleştir.
Tereyağını ocakta erit ve patateslerin her tarafına sür. Kesiklerin arasını da yağlamaya dikkat et.
Patateslerin üzerine bolca deniz tuzu serp. Yaklaşık 40 dakika, patatesler pişip kızarana kadar fırınla.



Hasselback Patates

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178953
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4-6 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
Tuz ve karabiber
Taze kekik veya biberiye (isteğe bağlı)
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı parmesan peyniri (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)

Fırını 220°C'ye (430°F) önceden ısıtın. Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın. Patateslerin alt kısmını düz bir şekilde keserek stabil durmalarını sağlayın.
Patatesleri, alt kısmını kesmeden ince dilimler halinde kesin. Bunu yaparken patateslerin alt kısmını bütün tutmaya özen gösterin. Bir kaşığın içine patatesi yerleştirip dilimlemek, patatesin tamamen kesilmesini önleyecektir.
Zeytinyağı veya eritilmiş tereyağını, doğranmış sarımsağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Bu karışımı, patateslerin aralarına ve üzerine iyice sürün. Taze kekik veya biberiye ekleyerek aromatik bir tat katabilirsiniz.
Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-60 dakika, dilimler arasının çıtır çıtır ve dışının altın rengini alana kadar pişirin. Patateslerin pişme süresi, boyutlarına göre değişebilir.
Eğer peynir kullanacaksanız, pişirme süresinin son 10 dakikasında patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, parmesan peyniri ve galeta ununu serpin ve peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Hasselback patatesleri fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin. Üzerine ekstra taze otlar veya peynir serpebilirsiniz.



Hasselback Patates

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179009
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.haberturk.com

Patates
Tereyağı
Tuz
Sarımsak
Kekik
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Karabiber

Fırını 200 dereceye kadar önceden ısıtın.
Patateslerden birini doğrama tahtasının üzerine koyun. Patatesin her iki tarafına bir tahta kaşık veya çubuk yerleştirin ve yaklaşık 2 mm aralıklarla patateste yarıklar açın.
Tahta kaşıklar/yemek çubukları, patateslerin tamamını kesmenizi engellemeye yardımcı olacaktır (bıçakla çizebileceğiniz için eski kaşıklar/yemek çubukları kullanmak iyi bir fikirdir).
Kalan patateslerle aynı işlemi tekrarlayın ve sığ, dökme demir tavaya veya sığ bir kızartma tepsisine yerleştirin.
Yağ, tereyağı, sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırın.
Sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik, çeyrek çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber, çeyrek çay kaşığı kırmızı biber Karışımı patateslerin üzerinde gezdirin.
Patatesleri fırına koyun ve yumuşayana kadar 60-70 dakika pişirin. Patatesleri pişirme sırasında 2-3 kere yağlayın.
İsterseniz üzerine taze kekik yaprakları ve biraz tuz serperek servis edebilirsiniz.







Hasselback Patates Tarifleri İsveç Yemekleri



(3 adet Hasselback Patates 5,540 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası