Yarım kilo tavuk eti
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
6 su bardağı suyla tavuk etlerini 20 dakika pişiriyoruz. Süzgeçten geçirip tavuk suyunu ayırıyoruz. Tavuk etlerini de iri parçalara bölüyoruz. Tencereyeunuvetereyağınıkoyup3dakikakavuruyoruz.Üzerinesüzülmüş tavuk suyunu koyup kaynatıyoruz.Koyulaşınca içine irice doğradığımız tavuk parçalarını koyuyoruz. Servis yapılacağı zaman tereyağı yakıp, pul biberle kızdırıp çorbanın üzerine döküp servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc147709
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
326 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 litre su
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tel şehriye
Yarım adet limon
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Tavuğu 1,5 litre suyun içinde haşlayın.
Tavuk haşlanınca suyunu süzüp, etini bir çatal yardımıyla didikleyin.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp unu bu yağda kavurun.
Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz una tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave edin.
Tel şehriyeyi de ekleyip yumuşayana kadar çorbanızı pişirin.
Bu esnada limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın ve bir terbiye hazırlayın.
Tenceredeki kaynayan tavuk suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin.
Didiklediğiniz tavuk göğsünü, tuzu ve zerdeçalı da ekleyin.
Karıştırarak bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı, şehriyeleri yumuşadığında servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz servis aşamasına üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz serpiştirebilirsiniz.