Hasuda tatli bir yiyecektir. Önce serbet hazirlanir. Serbetin içine çok az un atilir ve çirpilir. Daha sonra tavada yag isitilir ve içine hazirladigimiz şerbetle un dökülerek karistirilir. 5-10 dakika böylece ateste pisirildikten sonra hazir olan hasuda yenmeye hazirdir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146632
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2019
705 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Suyu ve şekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak kıvama gelene kadar 20-30 dakika kadar kaynatın.
Şerbet kaynayınca içine az miktarda un ekleyip çırpın.
Daha sonra tavada yağı eritip hazırlanan şerbetle unu ilave edip karıştırın.
5-10 dakika ateşte pişirin.