|
Havuç Çorbası |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64415
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 kg. havuç
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 çorba kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 dal maydanoz
Tuz
Havuçları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın ve süzün. Soğanı tereyağında kavurun. Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyin. Havuç, süt ve tuzu koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp beş dakika daha pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Sonra servis yapın.
|
Havuç Çorbası |
|
gök boncuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc63531
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
3,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr tavuk göğsü
tuz
karabiber
6 su bardağı su
Suyu tencereye koyup tavuğu soğanı içine ekleyin ve 30 dakika pişirin. Suyu süzüp ayırın.Tavukları didikleyip bekletin. Tencereye tereyağını koyup eritin, küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine süzülmüş tavuk suyunu ekleyip havuçlar pişinceye kadar 15 dakika kaynatın. Sonra didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edip istenirse limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz.
Not: Bu çorba istenirse 3 çorba kaşığı tel şehriye eklenerek de hazırlanabilir.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60839
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2011
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr havuç (kazınmış ve irice rendelenmiş)
250 gr patates (kabukları soyulup küçük doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu yada su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı krema
Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Ateşin altını kısıp havuç, patates ve soğanı katarak 15 dakika, tahta kaşıkla karıştırarak ve sebzelerin tencereye yapışmamasına dikkat ederek pişiriniz. Tavuk suyu yada su ile tuzu ve biberi ekleyip 20 dakika daha, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp orta boy, derin bir kaseye süzünüz. (Süzgeçte kalan sebzeleri tahta bir kaşıkla ezerek süzgeçten geçmelerini sağlayınız. Kalan posaları atınız.)
Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp ısıtınız. Çorbanın kıvamı inceyse, tencerenin kapağı açık olarak, biraz daha kaynatıp kremayı kattıktan sonra tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Çorbayı kaselere boşaltıp sıcak olarak servis ediniz.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
herkül
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47242
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
2,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
300 gr havuç (4 büyük)
30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
180 gr süt (3/4 bardak)
60 gr margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr un (1+1/2 kahve fincanı)
3 yumurtanın sarısı
Bir tencereye margarin ile üstleri kazınmış küçük küçük doğranmış havuçlar konarak 5 dakika kadar kavrulur. Önce yarım, sonra da azar azar yarım bardak su konur ve havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen havuçlar ince elekten geçirilerek püre haline getirilir.
Bu havuç püresine azar azar et suyu katılır ve püreye yedilir. Sonra kaynatılır. Diğer taraftan bir kuşaneye margarin ile un konarak kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt dökülür. Kuşanenin içindekilerini çok çabuk ve iyice karıştırıp halletmelidir. Kuşane ateşten indirilir, yumurta sarıları ilâve edilirden yine iyice karıştırılır, yedirilir.
Sonra üç kepçe kaynamakta olan çorbadan kuşaneye boşaltılır. İyice karıştırılır. Bundan sonra, kuşanedekileri çorbaya azar azar dökmek gerekir. Kuşane boşalınca, çorba iyice karıştırılır, bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir.
|
Havuç Çorbası |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40480
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler;
4 havuc
su
tuz
1 su bardagi sut
1 kasik salca
2 kasik un
1 yemek kasigi tereyağ
1 yemek kasigi siviyag
istege gore baharatlar
yapilmisi:
havuclari buyuk buyuk dograyip uzrini gececek kadar suyla ocaga koyup pisirin tuzunu atin,pisince blendirdan gecirin,sutu ekleyip kaynamaya birakin,bu arda sosunu yapin,yagi ertip unu ekleyin az kavurup salcayi baharatlari ve bir cay bardagi suyu ekleyin,kaynayan corbaya ilave edin,uzerine kuru nane dokebilir,rende kasarla servis edebilirsiniz
|
Havuç Çorbası |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37204
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet orta boy Havuç
1 su bardağı Süt
4 su bardağı Su
2 kaşık Margarin
5 kaşık Un
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Bir tencereye temizlediğiniz havuçları rendeleyin ve yumuşayıncaya kadar ocakta pisirin. Ayrıca başka bir tencerede margarini unla beraber kısık ateşte kavurun.
Haşlanmış havuçlari el blenderi ile iyice ezin. Unu yavaş yavaş ezilmiş havuca karıştırın. Kaynamaya başlamadan sütü ilave edin. Tuzunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Tabaklara koyduktan sonra üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın. Afıyet olsun.
www.nefissofra.com
|
Havuç Çorbası |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35224
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2009
3,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemesi:
500 gr rendelenmiş havuç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı krema
3 su bardağı et suyu
1/2 limon suyu
Dereotu
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı eritilir ve üzerine ince doğranmış soğan eklenir. 4-5 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilir, 5-6 dakika beraber kavrulur. Üzerine un eklenir ve biraz karıştırılır. Tuz, biber ve limon suyu döküp, et suyu konur. Kremayı ilave edilir ve karıştırmaya devam ederek kaynamaya bırakılır. 10 dakika ağır ateşte kaynadıktan sonra servis edilir. Üzerine isteğe göre dereotu serpilebilir.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33124
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
3,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
500 gr. havuç, (halka halka kesilmiş)
2 çorba kaşığı doğranmış soğan
40 gr. margarin
1 litre et suyu veya su
3 çorba kaşığı pirinç veya 250 gr. kenarları çıkarılmış bayat ekmek
tuz
1 çay kaşığı şeker
karelere kesilmiş ve kızartılmış ekmekler
Hazırlanışı:
Havuç ve soğanları margarinin yarısı ile pişirin. Havuçlar yumuşayınca, et suyunu veya suyu katın. Pirinç veya bayat ekmeği ilave edin. Sonra bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı şekeri serpip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Eğer püre koyu ise biraz daha et suyu veya su ilave edin. Kalan margarini çorbaya katın. Tekrar bir taşım kaynatın. Kızarmış ekmekleri üzerine serpip servis yapın.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc32974
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009
2,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
450 gr. havuç
1 soğan
25 gr. tereyağı
750 gr. et suyu
1 defne yaprağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları ve soğanı soyup dilimleyin. Tereyağını eriterek sebzeleri içine koyun. Kapağını kapatıp 5-10 dakika pişirin. Tavuk suyunu, defne yaprağını koyup tuz ve karabiber serpin ve ateşi kısarak 15 dakika daha pişirin. Defne yaprağını çorbadan alın. Daha sonra çorbayı süzgeçten geçiriri. Sıcak sıcak servis yapın.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23263
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr. havuç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1.5 litre et veya tavuk suyu
1 yumurta
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
karabiber
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Kabukları kazınmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş havuç, soğanı et suyu ile birlikte pişirin. İyice piştikten sonra mikserde çırpın. Ayrı bir yerde süt ile çalkalanmış yumurtayı karıştıra karıştıra tencereye ilave edin. Bir tavada kızdırılmış yağ ile un kavurun, tuz da koyarak çorbaya ilave edin. Çorba piştikten sonra inci kıyılmış maydanozunu ilave edin.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22596
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
7 adet havuç
7 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı un
Tuz
Yapılışı:
Havuçları rendeleyip güzelce haşlayın. Blendırdan veya süzgeçten geçirin. Tencerede, unu tereyağında kavurun. Üzerine süzülen havuç çorbasını yavaş yavaş ilâve edip tuzunu katın. Bir miktar daha kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.
|
Havuç Çorbası |
|
Olcay T. Aktan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18060
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007
2,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 kg havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yaklaşık 4 çorba kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
Yaklaşık 2 su bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
Süsleme için:
2 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Havuçları yıkayıp Küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın. Yağı derin bir tencereye koyup orta ateşte eritin. İnce kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar pişirin.
Ateşi kısıp unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak sararana kadar pişirin. Süzülmüş havuçları ilave edin. Tavuk suyu ve sütü azar azar dökerek ekleyin. İyice karıştırarak topaksız olmasına özen gösterin. Limon suyunu ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ateşten alıp mikserle çırpın. Üzerine kaşarpeyniri rendesi ve kıyılmış maydanoz serperek kaselere boşaltın. Sıcak olarak servis yapın.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11385
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
2 kaşık margarin
2 kaşık un
1 adet yumurta
1 fincan süt
5-6 bardak su
tuz
kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir tencerede, 2 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı unu birlikte kavurun. Azar azar suyu ilave ederek, pürtüksüz bir hal alana kadar çabuk çabuk karıştırın.
Kabuklarını kazıyıp rendelediğiniz havuçları ekleyip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumurta ve sütü çırpıp çorba suyu ile ılıklaştırarak çorbaya katın. Çorbayı kaselere bölünce, üzerine kırmızıbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Havuç Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10378
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
4 iri havuç,
1,5 çorba kaşığı margarin,
1 bardak su,
8 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz-
Liyezonu için:
3/4 bardak süt,
1,5 çorba kaşığı margarin,
1,5 kahve fincanı un,
3 yumurtanın sarısı.
Yapılışı: Havuçlar kazındıktan sonra küçük küçük doğranır ve margarinle birlikte tencereye konarak orta ateşte üç-dört dakika kadar kavrulur. Kavrulmuş havuç üzerine bir bardak su iki-üç defada dökülerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra havuçlar ince delikli süzgeçten geçirilerek sulu bir havuç püresi elde edilir. Havuç püresi gene tencereye konur; orta ateşte bir yandan karıştırırken bir yandan da sıcak et suyunu (Bkz. Balık, et ve tavuk suları) sicim gibi ince ince dökerek havuca yedirilir. Diğer tarafta süt, 1,5 çorba kaşığı margarin, un ve yumurta sanlarıyla bir liyezon salçası hazırlanır. Sonra liyezon hızlı hızlı karıştırılırken havuçlu su sicim gibi ince ve azar azar dökülür. Tencere orta ateşe konur ve karıştırarak kaynayıncaya kadar ateşte tutulur. Kaynamaya başlar başlamaz ateşten indirip servis yapılır.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7962
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 adet havuç
1 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı un
6 bardak su
1 adet yumurta
1 fincan süt
Yeterince tuz, kırmızıbiber.
YAPILIŞI:
Havuçların üzerini kazıyıp, iyice yıkayınız. Rendenin kalın tarafıyla rendeleyiniz. Öte yanda bir tencerenin içine bir çorba kaşığlı yağ ve unu koyup pembeleşmeden kavurunuz. Kavrulan yağ un karışımına rendelediğiniz havuçları katınız. Bir iki defa karıştırıp eziniz. Üzerine yavaş yavaş altı bardak suyu dökerken, çorbayı devamlı karıştırınız. Un kokusu gidince, havuçlar iyice ezilip yumuşayıncaya kadar, pişiriniz. Çorba iyice bütünleşince, ateşten indirip, tef süzgeçten geçirip, süzünüz. Ayrı bir yerde yumurta sarısıyla sütü çırpıp, karıştırınız. Karışımı çorbadan aldığınız bir iki kaşık sıcak çorbayla sulandırınız. Bu karışımı çorbanın içine dökünüz. Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten indiriniz. Sıcak sıcak ikram ederken üstüne kırmızı biber serpiniz. Yanında ufak yağda veya fırında kızarttığınız ekmek parçaları ile yenmesi daha lezzetli olur.
|
Havuç Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4280
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Su bardagi etsuyu
3 Adet büyük boy havuç
3 Çorba kasigi siviyag
2 Kahve fincani un
2 Adet yumurta sarisi
1 Su bardagi su
2 Su bardagi süt
Havuçlari ince dograyip, 2 çorba kasigi siviyagda hafifçe öldürün.
Sonra 1 su bardagi suda haslayin ve iyice yumusak bir hale getirin.
Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
Bir tencerede 6 su bardagi etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiginiz havuçlari koyup kaynamaya birakin.
1 Çorba kasigi siviyagda unu kavurun.
Karistirarak 2 su bardagi süt ilave edin.
Yumurta sarilarini ilave ederek iyice karistirin.
Atesten aldiginiz havuçlu karisima azar azar dökerek bir taraftanda karistirarak kaynama derecesine gelince bir tasim kaynatip, ocaktan alin.
Sicak olarak servis yapin.
|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2207
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.
ML® Havuçlu Mantar Çorbası için tıklayın
|
Havuç Çorbası |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2206
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
4,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo körpe havuç
2 adet patates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ
6 bardak su
Tuz
Tatlı kaşığının ucuyla karabiber
Krema (isteğe göre)
Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir. Daha sonra üzerine su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir.
Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur.
ML® Havuç Çorbası için tıklayın
|
|