Kısa URL: https://ml.md/lc164986
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram baklavalık yufka
250 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı (ceviz ya da fındık)
30 cm çapında yuvarlak cam tepsi
Şerbeti İçin:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Şerbet için su, toz şeker ve limonu ocakta kaynatın.
Kaynayan şerbetin altını kısıp 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağı eritin.
Baklava yufkalarını tepsinin ölçüsünde kesin.
Kenar parçaları ayırın.
Eritilmiş yağ ile tepsinin tabanını yağlayıp, birer birer aralarına yağ sürerek ilk 5 yufkayı yerleştirin. Üzerine kalan parçaları ara ara yağlayarak parçalar bitene kadar dizmeye devam edin.
Üzerine yuvarlak baklava yufkası koyup yağlayın.
Fıstığı yayıp yuvarlak parçaların her birinin üzerine yağ sürerek yufkaları bitirin.
Baklavayı 16 eşit parçaya kesip kalan yağı üzerine sürün.
Fırınınızı 170 derece de ısıtın.
En alt kısma yakın olacak şekilde iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine döküp dinlendirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc91030
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket baklava yufkası
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış fıstık
1 su bardağı şeker
150 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Tepsiye aralarına nişasta serpilmiş baklava yufkalarının yarısını yerleştirin. Bir kabın içinde harmanladığınız fıstık, şeker ve kaymağı yayın. Üzerine aralarına nişasta serpilmiş kalan yufkayı döşeyin. Havuç dilimi şeklinde kesin, üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Şerbetini 15 dakika kaynatın. Fırından çıkan tatlının üzerine sıcak ya da ılık şerbeti gezdirin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.04.2020