|
Havuç Ezmesi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7990
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006
2,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 havuç,
5 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı tahin,
300 gr. süzme yoğurt,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
50 gr. iri dövülmüş ceviz,
1 tatlı kaşığı pul biber,
yarım demet maydanoz,
tuz.
Hazırlanışı:
Kabuklarını soyduğumuz havucu rendeleyelim. Sıvıyağda karıştırarak ölene kadar kavurup soğutalım. Dövülmüş sarımsağı, tahini, süzme yoğurdu, pul biberi, cevizi ve tuzu ekleyip karıştıralım. Macun kıvamındaki ezmeye kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
ML® Havuç Ezmesi için tıklayın
|
Havuç Ezmesi |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9096
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
2,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELERİ:
1/2 kg havuç
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Arzuya göre nane
Kırmızı biber
Tuz
1/2 çay bardağı mısırözü yağı
YAPILIŞI:
Havuçları temizleyip, rendeleyin. Yağı tencereye koyun. Havuçları içine atın. Yumuşayınca tuzu içine atın. Başka bir kapta yoğurdu ve doğradığınız sarımsakları karıştırın. Havuçlar biraz ılınınca yoğurtlu karışımın içine katın. Karıştırarak üzerine kırmızı biber ve naneyle süsleyin.
ML® Çubuk Havuç için tıklayın
|
HAVUÇ EZMESİ |
|
menekşe
Aşçı
Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35544
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
6 adet havuç
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
Sarımsaklı yoğurt
Öncelikle havucu incecik rendeleyin. Sıvıyağda soteleyin. Yeterli miktarda sarımsaklı yoğurt ve tuz ile karıştırıp servis tabağına alın. Dilerseniz üzerini baharatla süsleyip, servis yapın.
ML® Acılı Ezme için tıklayın
|
Havuç Ezmesi |
|
siyami13
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92135
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2013
1,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 havuç
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
200 gram lor
Tuz, zerdeçal
Havuçları rendeleyin. Tavada sıvı yağla birlikte üzerine şekeri ve zerdeçalı ekleyip beş dakika kadar pişirin. Havuçların rengi dönünce ocaktan alın. Diğer taraftan yoğurt, lor ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Havucu yoğurtlu karışımla harmanlayın, servis tabağına boşaltın. Kaşıkla üzerini düzeltip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
|
HAVUÇ EZMESİ |
|
yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc94744
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2013
1,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 ADET HAVUÇ
1 DİŞ SARIMSAK
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
100 GR FINDIK
1 TUTAM TUZ
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN
TAVADA MARGARİNİ ERİTİN RENDELENMİŞ HAVUÇLARI KOYUP BİRAZ PİŞİRİN. SARIMSAK, TUZ VE SALÇAYI EKLEYİP ALTINI KAPATIN. SOĞUYUNCA YOĞURT VE FINDIĞI EKLEYİN.
|
Havuç Ezmesi |
|
şüküfe ertan
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc134122
Gönderme Tarihi: 16.May.2018
672 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 orta boy havuç
1-2 iri diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir.
Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir.
Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın.
Siyah zeytin ile süsleyip soğuk servis yapın.
|
|