Kısa URL: https://ml.md/lc185602
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2025
82 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarçını mutlaka unla birlikte eleyin. Bu, kekin sünger gibi kabarmasını sağlayacak.
Rendelenmiş havuçları ve ceviz içini ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc180033
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
241 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.
Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.