Kısa URL: https://ml.md/lc99654
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2014
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak pirinç
500 gram et
4 tane havuç
150 gram margarin
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencerede yağ ile soteleyin. Etler suyunu çekince soğanı küp şeklinde havuçları ise julyen şekilde doğrayarak ilave edin. Pirinç, Tuz, karabiber ve üzerini kapatacak kadar su ilave ederek pişirin. Fakat Hiç karıştırmayın. Malzemeler tencere koyuluş sırasına göre üst üste olmalıdır. Piştikten sonra tencereyi servis tabağına ters çevirerek boşaltın ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc27465
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2008
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı pirinç
500 gr. havuç
500 gr. kuşbaşı et
1 büyük soğan
250 gr. margarin
3 bardak su
Bir tutam tuz
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra bir kaba koyularak üzerini kapatacak kadar sıcak tuzlu suda su soğuyuncaya kadar bekletilir. Soğanlar küçük küçük doğranır. Et üzerini kapatacak kadar su ile bir tencereye konulur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Havuçlar soyularak boyuna dörde bölünür ve küçük küp biçiminde doğranır. Soğanlar margarinin yarısı ile hafifçe pembeleşene kadar kavrulur, ardında buna et ve havuç ilave edilerek havuçlar pişene kadar kavrulmaya devam edilir. 3 bardak kaynar suyun içine kalan margarin ile tuz ilave edilerek margarin eriyene kadar karıştırılır. Ardından pirinç ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyunu çekince et ve havuçlar ilave edilir, iyice karıştırıldıktan sonra demlenmeye bırakılır.
Kayıt: 29.07.2005 Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2248
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,325 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1.5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 ekmek kaşığı tereyağı
1 avuç dolusu badem içi
2 orta boy havuç
1/2 kg yağsız kuşbaşı et
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, başka bir yerde bademleri öldürmeden haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Tencereye ayçiçek ve tereyağını koyup bademleri de ekleyip kavuruyoruz. Sonra içine haşladığımız kuşbaşı eti ve rendelediğimiz havuçları atıp 1-2 kez kavurduktan sonra tuzu, karabiberi katıyoruz. Önceden ıslattığımız pirinci katıp tekrar kavuruyoruz. Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeter miktarda suyu katıp pilavı pişiriyoruz.