1 kilo ıspanak
2 kaşık tereyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı tozşeker
Biraz tuz
Biraz su
Ispanakları saplarını kesin, ayıklayıp doğrayın ve bol suda iyice yıkayın.
Havuçları soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
Soğanları soyup ince ince kıyın.
Tencerede tereyağı kızdırın, içine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleşmeden önce havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Havuçlar da kavrulduktan sonra içine ıspanakları, tuzu, şekeri ve yarım su bardağı ılık suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Fotoğraf "Sevgi Saygı" tarafından gönderildi. 12.05.2016
|