|
Havuçlu Kabak |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc68227
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
2 havuç
4 kaşık sıvı yağ
6 kaşık süzme yoğurt
½ çay bardağı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
Biraz Tuz
Kabak ve havuçlarımızın kabuklarını ayıklayalım. Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım, kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım, kabak su salacaktır. Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim.Beraber kavuralım. Malzememizi soğutalım. Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak, su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin.(asla çok su eklemeyin, eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır) Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın. Servis tabağına alarak, Maydanoz ile süsleyin.
Fotoğraf "mustafa b." tarafından gönderildi. 22.07.2019
|
Havuçlu Kabak Salatası |
|
lütfiye usta
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Lefkoşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc112155
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2015
1,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
1 adet kabak
2 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı Tuz
Havuç ve kabağı rendeleyin. Ayrı tencerelerde sana yağı ile 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsak rendeleyip çırpın. Havuç, kabak ve cevizi içine ekleyin.Tuz ve pul biber ilave edin ve servis tabağına aktarın. Üzerine dereotu ve ceviz serpiştirerek servis yapın.
|
|