|
Havuçlu Nohutlu Pilav |
|
hasat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc49443
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 adet havuç
1 çay bardağı nohut
1 adet tavukgöğsü
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri miktarda tuz
HAZIRLANIŞI
Nohudu akşamdan ıslatıp, süzün ve tavukgöğsüyle birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.
ML® Nohutlu Pilav için tıklayın
|
Havuçlu Nohutlu Pilav |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98473
Gönderme Tarihi: 23.May.2014
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
3 bardak kaynamış su veya et suyu
1 bardak haşlanmış nohut
1 adet havuç
2 yemek kaşığı margarin
Biraz tuz
Yağı pilav tenceresine koyun. Rendelenmiş havuçları ekleyin. Biraz kavurup, pirinci ve haşlanmış nohutları ekleyin. Çok az kavurup suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
|
|