|
Havuçlu Toplar |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24394
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı havuç rendesi
20 adet bisküvi
5 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Havuçları toz şekerle ve suyla pişiriyoruz. Bisküvileri iyice ufalıyoruz (toz haline gelinceye kadar) Pişen havuçları bisküviyle karıştırıyoruz. Şekil verip hindistancevizine buluyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.11.2023
|
Havuç Topları |
|
kızıl erik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118297
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
1,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
5 adet havuç
1 bardak şeker
½ bardak süt
1 çay kaşık tarçın
Petibör bisküvi
Hindistancevizi
Havuçları traş edip rendeleyin. Tenecereye koyup içine sütü ve şekeri ilave edin. Havuçlar suyunu çekene kadar pişirin. İçerisine tarçını ekleyin. Daha sonra petibörleri robot yardımı yada elinizle küçük parçalar haline getirin. Havuçları petibörlere katıp yoğurun. Top haline getirip hindistan cevizinde döndürün.
|
Havuç Topları |
|
mehmet kahyaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128316
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017
1,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 orta boy havuç
1 su bardağı ceviz
12 hurma
1 tutam tarçın, zerdeçal veya muskat
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı hindistancevizi
Tüm malzemeleri karıştırıp, Hindistan cevizine bulayarak servis edin.
|
Havuç Topları |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144921
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-9 tane havuç
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket bisküvi
Şekillendirmek ve üzeri için:
Elinizi yağlayacak kadar sıvı yağ
1 çay bardağı hindistancevizi
Havuçları rendeleyip, tencereye alın. Üzerine tereyağını ve toz şekeri ilave edin.
Daha sonra tencereyi ocağa alın. 15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.
Havuçlar pişerken, bisküvileri tencerenin içine ufalayın.
Tarçın ve ceviz içlerini de ilave edip 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın.
Karışım soğuduktan sonra şekillendirmek için elinizi hafifçe yağlayın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Bu topları hindistancevizine bulayıp soğuk servis edin.
|
Havuçlu Toplar |
|
mavi uçurtma
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc150745
Gönderme Tarihi: 24.May.2020
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 adet havuç
3 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet hurma
Hindistancevizi
Havucu rendeleyin, kısık ateşte rengi değişene kadar tavada çevirin. İçerisine sıcak suda yumuşatılmış sarı üzümleri ekleyip robotta çekin. Karışıma iyice yumuşatılmış hurmayı ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karışıma top şeklini verip Hindistan cevizine bulayın.
|
Havuç Topları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159084
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet havuç
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı hindistancevizi
Havuçları güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun.
Daha sonra rendeleyin ve bir tavaya alın.
Üzerine şeker ve sıvı yağı ekleyip birkaç dakika kavurun.
Ardından soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da bisküvileri rondodan geçirin.
Havucun üzerine bisküvi ve çekilmiş cevizi ekleyin.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Bu topları hindistancevizine bulayıp soğuk servis edin.
|
Havuç Toplar |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164647
Gönderme Tarihi: 04.May.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Havuç
Bisküvi
Fıstık ezmesi
Ceviz
Pudra şekeri
Orta boy 2 adet havuç haşlıyorum. Rondada çekip, 10 -12 adet bebe bisküvisi, 2 dolu kaşık fıstık ezmesi, 1 yemek kaşığı pudra şekeri (artırılıp, azaltılabilir) Bazen çok az tarçın da ekliyorum. Hepsini tekrar rondada çekip buzdolabında biraz soğuması için bekletiyorum. Dolaptan çıkarınca 1 su bardağı kadar ufak kırılmış fındık veya cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyorum. Sonra da ceviz büyüklüğünde toplar yapıp (yuvarlama kıvamına gelmediyse biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz.) düz bir tabağa dökülmüş hindistancevizine buluyorum. Yine sunum size kalmış.
|
Havuç Topları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166849
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 tane havuç
1 bardak çekilmiş ceviz içi
1 bardak şeker
Petibör bisküvi
Toz hindistancevizi
Havuçlarımızın öncelikle kabuklarını soyuyoruz. Ardından rendeliyoruz. Tavaya koyduğumuz havuçlarımızın içerisine şekeri koyuyoruz ve şekerler eriyene kadar kavuruyoruz. Bisküvilerimizi eziyoruz. Un gibi olana kadar ezmeye devam ediyoruz. Bu sırada havuçlarımız soğuyor. Cevizlerimizi de ezdikten sonra soğumuş havuçların içerisine ekliyoruz ve harmanlıyoruz. Ardından bisküviyi de ilave ediyoruz. Hepsini birden iyice yoğuruyoruz. İstediğimiz büyüklükte toplar yaptıktan sonra bol hindistancevizine buluyoruz. Bütün işlemler bittikten sonra buzdolabına koyuyoruz ve yaklaşık 1-1,5 saat kadar bekletiyoruz. Dilerseniz ortasına kürdan batırarak servis edebilirsiniz.
|
Havuç Topları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175193
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2023
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1/2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1/4 su bardağı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Hindistancevizi rendesi
Rendelenmiş havuçları tavada yumuşayana kadar pişirin. Bunun için yaklaşık 2-3 dakika yeterli olacaktır.
Bu işlem havuçların daha kolay işlenmesini sağlar.
Havuçları bir karıştırma kabına alın ve üzerine yulaf ezmesi, dövülmüş ceviz veya fındık, Hindistan cevizi rendesi, bal, tarçın ve tuz ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece homojen bir karışım elde edin.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak toplar şeklini verin.
Hazırladığınız havuç toplarını bir tabağa veya tepsiye dizin.Üzerlerine hindistancevizi rendesi serpin.
Havuç toplarını buzdolabında yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin. Böylece daha sıkı bir dokuya sahip olurlar.
Daha sonra servis edebilirsiniz.
|
|