Kısa URL: https://ml.md/lc103685
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
3,355 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
1/2 kg. dövme
1/2 kg. gerdan eti
1 su bardağı nohut
2 kaşık yağ
Tuz
Kimyon
Karabiber
Bir gece önceden suya ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir. Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharatlar serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147443
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
597 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram aşurelik buğday
500 gram kuzu gerdan eti
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kimyon
Karabiber
Nohutları ve aşurelik buğdayları bir gece önceden suda ıslatın.
Ertesi gün sularını süzüp tencereye aktarın.
Üzerine eti de ilave edin.
Tatlandıracak kadar da tuz ilave ederek üzerini geçecek kadar suda haşlanmaya bırakın.
Suyu azaldıkça kaynar su ekleyin ve kemikler etten ayrılacak kadar yumuşayana dek pişirin.
Etler gevşeyince kemikleri tencereden alın.
Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak buğdayların özleşmesini sağlayın.
Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın.
Çorbanızı kaselere bölüştürüp üzerine ayrı bir yerde kızdırdığınız tereyağını gezdirin.
Karabiber ve kimyon serperek sıcak servis edin.