|
|
HAZIR KAHVELİ PASTA |
|
toz parmak
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc58683
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
2 su bardağı tozşeker
250 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış olmalı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hazır kahve
Ayrıca;
2 su bardağı soğuk süt
1 Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalan ve tozşekeri derin ve geniş bir cam kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Yağı ve vanilyayı ekleyip iki dakika daha çırpın. Kabartma tozu, hazır kahve, un, nişasta ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin.
2 Koyu boza kıvamındaki hamuru 25-30 santim çapındaki yağlanmış kelepçeli kek kalıbına ya da büyük boy borcama aktarın.
3 Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 45-50 dakika pişirip çıkarın.
4 Kekin ılık hale gelmesini bekleyip üzerine iki su bardağı soğuk sütü gezdirin, (öncesinde keki kürdanla 5-6 yerinden delin) İsterseniz üzerine kakaolu sos gezdirin ya da çırpılmış kremşantiyle kaplayın. Dilimleyerek servise sunun.
|
|
HAZIR KAHVELİ PASTA Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|