|
Hazır Mantı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3812
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
4,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr Manti hamuru (250 g kiymadan hazirlanmis iç ile doldurulmus)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kasigi yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Bir tencereye 8-10 su bardagi su koyun, 1 çorba kasigi tuz katin. Suyu bir tasim kaynatin. Su kaynayinca mantilari 3-4 parti halinde, her defasinda yaklasik 2 su bardagi dolusu manti olacak kadar, kaynar suya atip, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haslayin.Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek bir kaba aktarin. Sicak olarak bir kenarda bekletin. Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir baska tencereye ise yariya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulundugu tencereyi, büyük olanin içine oturtup, agir ateste yoğurt sosunu ilindirin. Mantilari önceden isitilmis çukur tabaklara aktarin. Üzerlerine ilik yoğurt sosunu dökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini eritin. Yag kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin. Biberli yagi yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantiyi sicak olarak servis yapin.
ML® Mantı için tıklayın
|
Hazır Mantı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162746
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hazır mantı
2 kaşık tereyağı
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kaynatmak için:
3 litre su
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
Öncelikle tuzlu suyun içerisine mantıları atın. Mantılar, su kaynadıktan 15 dakika sonra suyun üzerine çıkar. Bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Süzerek servis tabağına alın.
Hazır mantının sosunu hazırlamak için ilk olarak tereyağını küçük bir tavada kızdırın. İçerisine kırmızı biberi ekleyip kavurun. Diğer tarafta yoğurdu, rendelenmiş sarımsaklarla karıştırın ve mantıların üstüne dökün. Yağı da gezdirdikten sonra nane serpmeyi de unutmayın. Hazır mantınız hazır.
|
|