|
Hedik (Şanlıurfa) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67102
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
3,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
2 su bardağı döğme buğday
3 su bardağı nohut
Karabiber
Tuz
Nohut ve buğday ayıklanır ve 1 gün önceden ıslatılır. Aynı tencerede 1 saat pişirilir, tuz eklenir. Üzerine karabiber serpilip sıcak servis yapılır.
Not:Yeni diş çıkaran çocuklara ve Gelin hamamında misafirlere ikram etmek için yapılır.
|
Hedik (Şanlıurfa) |
 |
kadife
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130345
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2017
936 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1,5 bardak nohut
1 bardak buğday
Tuz
Karabiber
Nohutla buğday geceden yıkanarak, düdüklü tencereye konulur. Üzerine su doldurularak bırakılır. Ertesi gün o suyu süzülerek üzerine yeniden dört bardak kadar su konularak ağzı kapatılır. Kaynara çıkınca ateşin altı kısılır ve bir saat pişirilir. Tencerenin ağzı açıldıktan sonra, tuzu ve karabiberi serpilerek sıcak servis yapılır. Yapanın zevkine göre üstü değişik lezzetlerle süslenebilir.
Not: Kaynatılmış buğday, bulgur vs. hububat anlamına gelen Hedik sözcüğünün Ermenice Hatik sözcüğünden geldiği zannediliyor. Bu en yaygın şekli, çocukların ilk diş çıkarması dolayısıyla (diş hediği) ya da misafire ikram olarak kullanıldığı gibi; Urfa'da, pakla hediği ve buğday hediği biçimlerinde de yapılır ve tüketilir.

|
|