Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > HELİSE (Van) (4 adet - 128,040 defa bakıldı)

HELİSE (Van)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HELİSE (Van)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39695
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
3,180 defa indirildi / yazdırıldı




Van Valiliği

Malzemeler:
1 büyük tavuk eti (Hindi etiyle yapılırsa daha nefis olur)
2 komposto kasesi den (döğme)
Tereyağı
Tuz.

Yapılışı:
Yıkanmış parçalanmış tavuk eti (kemiklerinden ayrılmadan) ve den büyükçe bakır bir tencereye bırakılır, bunları pişirecek kadar su ilave edilir pişirilir. Pişme süresince devamlı tahta kaşıkla karıştırılır.Tavuk eti kemiklerinden ayrılıp ezilinceye kadar pişirmeye devam edilir, tuz ilave edilir, içinden kemikleri alınır denle tavuk eti karışımı muhallebi kıvamına gelince tabaklara alınır ortasına tereyağı bırakılarak servis yapılır.


HELİSE (Van)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39705
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
2,976 defa indirildi / yazdırıldı




Van Vakfı

Yemeğin en önemli özelliği güveçte (Çölmekte) pişmesidir. 7 su bardağı su güvece konur, döğme ile pişmiş tavuk eti ve tuz kaynayan suya atılır. Kaynamaya bırakılır. Sürekli kaynayan güveçte malzemeler tahta bir kaşıkla çırpılarak karıştırılır. Eğer su azalmış malzemeler pişmemişse çay bardağı ile su ilave edilir. Yemek muhallebi kıvamına gelince tabaklara alınır. Yemeğin ortası hafifçe çukurlaştırılır, eritilmiş tereyağı veya sana yağı çukura dökülür ve servis yapılır.


ML® Murtağa için tıklayın

ML® Murtağa (görsel)


Helise (Van)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51175
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,815 defa indirildi / yazdırıldı




Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Den akşamdan suya bırakılır sabaha kadar bekletilir. Sonra suyu süzülür bir tencereye alınır. İyice pişirilecek kadar su koyulur parmak arasında ezilecek kıvama geldiğinde ateşten alınır. Ayrı bir kapta hindi eti pişirilir kemiklerinden ayrılır pişmiş olan den ile karıştırılır. Tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak ikisi birlikte pişirilir bu sırada tuz ilave edilip ayrıca hindi suyu da azar azar tencereye ilave edilir. Karıştırma işlemine etler tel tel olup den de ezilip muhallebi kıvamına gelinceye kadar devam edilir. Tabaklara alınan helse üzerine tereyağı eritilip dökülerek turşu ile servis yapılır.



Helise (Van)

aşı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2016
Mesajlar: 37
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc116071
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
1,859 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Den
Parça et
Tuz
Yağ

Kazanın içine yarıya kadar su doldurulup tandırın üzerine koyulur. Kaynadıktan sonra içine iki teneke (15-16 kg) den koyulur. Helise için özel olarak yapılmış ahşap karıştırıcı ile gidip gelip karıştırılır. Den iyice açılıp suya karışınca parça et katılır. Yine karıştırılır. 6-7 saat sonra kazan tandırın içine bırakılır. Etrafı çamurla kapatılır. Düğünden 10 dakika önce açılıp tuz katılır. Servis sırasında üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir.

Not: Bu yemek, düğünlerde ve bayramlarda pişirilir. Erkekler tarafından yapılır. Eskiden toprak, şimdi ise alüminyum kazanlarda yapılmaktadır. Genellikle köy muhtarının evinde ve köyün en yaşlısı tarafından yapılır. Bayramın ilk günü bayram namazından sonra bu evde toplanılır ve helise ile bütün köy erkekleri kahvaltı eder.







HELİSE (Van) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(4 adet HELİSE (Van) 128,040 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort