Kısa URL: https://ml.md/lc131139
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2018
2,894 defa indirildi / yazdırıldı
Serhat Kalkınma Ajansı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
4 - 5 su bardağı un
Kırmızıbiber
Nane
Tuz
Tencereye margarini alıp eritin. Bir çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp üzerine kırmızıbiber ve nane serpilerek yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc157627
Gönderme Tarihi: 06.May.2021
361 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
1 kase doğranmış Urfa peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Pirinci yıkayın, bir tencereye koyup, bol suda haşlayın. Haşlarken üzerine 1 su bardağı suda ezilmiş unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Bozadan daha cıvık kıvamda bir çorba olması gerekmektedir. Pirinçler iyice piştikten sonra içine peynirleri katarak, 1-2 taşım daha kaynatıp, altını söndürün. Çorbanın üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı dökerek servis edin.