170 gram yoğurt
1 kalın dilimlenmiş limon
1 çorba kaşığı bibersalçası
3 yemek kaşığı zahter
75 gram un
500 gram hellim
Kızartmak için sıvı yağ
Nane
Yoğurdu, limon kabuğu ve biraz baharat ile karıştırın, sonra bibersalçasını rastgele karıştırın ve sosunuzu hazır edin. Bir tabakta zahter ve unu karıştırın. Daha sonra hellimleri dilimleyip üzeri iyice kaplanacak şekilde bu karışımda yuvarlayın.
Hellimleri toplu halde kızgın yağa atın ve 2 dakika kadar altın rengi alana kadar kızartın. Tavadan çıkarıp peçete serilmiş bir tabağa alın. Yanına dilerseniz ekmek de kızartabilirsiniz.
Hellimlerin üzerine nane ve biraz daha zahter serpin ve hazırladığınız sosla birlikte servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152032
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
699 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük paket hellim peyniri
Tereyağı
Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin. Daha sonra çıkartın süzülsün. Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin. Yağ kızınca peynirleri ekleyin. Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.