Hellim peynirini kalın 4 dilime kesin. Sivri biberin tohumlarını çıkartın, dört parçaya bölün. Pastırma dilimlerinin içine biber ve kekik yapraklarını sarın. Hellim peynirini üzerine yerleştirin. Izgarada 5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc113002
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2015
1,491 defa indirildi / yazdırıldı
6 yemek kaşıgı tereyağı
2 paket hellim peyniri
300 gr pastırma
400 gr kurutulmuş pastırma
Yarım su bardagı ceviz
Hellim peynirini 1 cm kalınlığında boyuna dilimleyin. Kaynar suda tuzunun çıkması için bir süre bekletin. Ardından önceden ısıtılmış fırında peynirleri çok kurutmadan kızartın. Pastırma ve kurutulmuş domatesleri blenderde çekin. Cevizleri iri şekilde ezin ve tereyağı ile pastırmalı karışıma ilave edin. Hellim peynirlerinin üzerine aynı kalınlıkta pastırmalı karışımdan sürerek servis yapın.