Kısa URL: https://ml.md/lc19034
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg tavuk göğsü
200 gr hellim peyniri
2 adet dolma biberi
2 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tereyağı tavaya konur. Isınınca çubuk şeklinde doğranmış tavuk etleri atılır. İki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Payrex kaba dizilir. Tavada kalan yağın üzerine sıvı yağ eklenir. Önce ince doğranmış biberler çevrilir. Üzerine rende domates ve hellim peyiri eklenir, kısa süre sonra nişasta, tuz ve karabiber serpilir, ateşten alınır. Tavuk etlerinin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc71171
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2011
4,027 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
125 gr hellim peyniri
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
1 adet kırmızı biber
1 kase mantar
1'er çay kaşığı biberiye tuz karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle soğanları piyazlık doğrayalım, tencereye alalım, küp doğranmış tavuk eti ve sıvıyağı ilave edip sote edelim. Üzerine doğranmış mantar ilave edilir kavurmaya devam edelim. Doğranmış biberi ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim. Hellim peynirini küp doğrayıp yemeğe katalım kavurmaya devam edelim. Küp doğradığımız domates ve biberiyeyi ilave edelim, tuzu ve baharatlarını ayarlayıp pişmeye bırakalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.