Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 g tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
1 kase ezilmiş sade tahin helvası
Üzeri için:
Pudra şekeri
Un, nişasta ve pudra şekerini geniş bir yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Pürüzsüz kıvam elde edecek şekilde yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle incelterek açın ve içlerine ezilmiş tahin helvası koyarak kapatın. Tekrar yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kurabiyelerin üzerlerine bir bıçak yardımıyla kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
100 gr Torku Sade Helva
1 Kahve Fincanı Torku Süt (50 ml)
125 gr Margarin
1 Kahve Fincanı (50 gr) Torku Pudra Şeker
1 Yumurta
40 gr Margarin
1 Kahve Fincanı Su
1 Yumurta
Üzeri İçin:
Susam
100 gr sade tahin helvasını küçük bir tavaya koyun. Üzerine 1 kahve fincanı süt ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak helvayı eritin. Soğumaya bırakın.
Margarini pudra şekerle birleştirip elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin. Yumurtayı kırıp eritilmiş helvayı ekleyin ve karıştırın. Toz fındık, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgâhta merdane ile açıp kalıpla kesin. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine fırça ile su sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.