Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Herle (Malatya) (2 adet - 47,309 defa bakıldı)

Herle (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Herle (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31826
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,687 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

(unun kavrulması yoluyla yapılan herle)
Un yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine su ilave edilip kavrulur. İçine kuru biber, baharat atılarak pişirilir.



Herle (Haşıl) (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171239
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2023
610 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

2 su bardağı baş bulgur
5-6 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
4-5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un

Bir yemek kaşığı yağ ile tuzunu attığımız bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve bunlar iyice ezilinceye kadar pişirin.
Diğer tarafta bir kâse içerisinde unu, suda iyice ezin. Haşlanmış bulguru, suyu ile ılıştırarak karıştırın ve pişen bulgura ilave ederek çorbadan biraz daha koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Sulu pilav görünümünde olmalıdır.
Pişen pilavı, ateşten alarak geniş bir kaba boşaltın, tepe şekli verin. Tepenin ortasını çukurlaştırın. Çukura eritilmiş, yakılmış tereyağını doldurun.
Kenarlarına toz şeker serperek sıcak olarak yiyin.

Not: Yerken önce şekerli herleden, daha sonra tereyağından kaşığa alarak yiyin. Özellikle yeni doğum yapan kadınlara ve yaşlılara yedirilir. Merkezde ve diğer ilçelerde pişirilen herle, tabağa koyulduktan sonra kaşığın tersi ile çukurlar açılarak kavrulmuş tereyağı doldurularak servis yapılır.







Herle (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Herle (Malatya) 47,309 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort