Patlıcanı, biberi ve domatesi közleyin. Akan soğuk su altında kabuklarını soyun ve kararmaması için patlıcanın her tarafını limonla ovun. Közlenen sebzeleri çatalla iyice ezin.
Bir kasede tuz, limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırıp sebzelere bulayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc63630
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
Patlıcanları sıcak fırında közleyin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp irice doğranmış biberleri koyup 5 dakika pişirin.Üzerine ince kıyılmış sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.Közlenmiş patlıcanın kabuğunu soyup irice doğrayın ve tavadaki karışıma ekleyin. 5 dakika daha pişirip üzerine şekeri, tuzu ve limon suyunu ekleyip servis tabağına koyun. Sıcak veya soğuk ikramedin.