|
Hibeş (Antalya) |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1223
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
4,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)
Tabağa alınıp kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Turşu zeytin v.s. ile süslenir.
ML® Hibeş için tıklayın
ML® Hibeş Videosu
Fotoğraf "şenel" tarafından gönderildi. 10.10.2019
|
Hibeş (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31385
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
4,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 su bardağı tahin
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
2 limonun suyu
1/2 su bardağı su.
Tahin dövülmüş sarımsak, kimyon, acı kırmızıbiber ve tuz ile karıştırılır. Llimon suyu azar azar eklenip iyice yedirilir. Boza kıvamına gelene kadar su ilave edilir. Tabaklara servis yapıldıktan sonra zeytinyağında hafif kızartılmış acı biber ilave edilir.
Fotoğraf "L.L" tarafından gönderildi. 27.05.2020
|
Hibeş (Antalya) |
|
Berna Avar
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115860
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Tahin: 1 su bardağı
Sarımsak: 3 diş
Limon: 2 adet
Kimyon: 1 tatlı kaşığı
Kırmızı toz biber (acı): 1 kahve kaşığı
Tuz: 1 kahve kaşığı
1.Çukur bir kap içine tahini, ezilmiş sarımsak dişlerini, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu koyunuz. Çırparak karıştırınız.
2.Limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırarak tahine yediriniz. Boza kıvamı bir karışım tutturunuz. Karışım fazla yoğun ise, ½ veya 1 kahve fincanı suyu azar azar ekleyip, karıştırarak kıvam tutturunuz.
3.Hibeşi servis kabına aktarıp, sofraya veriniz.
Not: Hibeş hem salata hem de sos olarak Antalya sofralarında yer alır. Örneğin; haşlanmış patates, taze veya kuru fasulya üzerine gezdirilir. Farklı lezzetler elde edilir. Bazı uygulamalarda inceltme işi su yerine zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır. İstiyorsanız hibeşe ilave olarak karabiber koyabilirsiniz. Ünlü Arap mezesi humusun, Antalya uygulamasını elde etmek istiyorsanız hibeşe haşlanmış veya ezilerek püre haline getirilmiş nohut katınız. Hibeş adı altında humus tatmış olursunuz. Çok ekşi sevmiyorsanız limon miktarını azaltabilirsiniz.
|
Hibeş (Antalya) |
|
pembe yanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116641
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
2,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Tahin
2 diş sarımsak
4 adet limonun suyu (Limonlar orta boy olmalı)
Yarım çay bardağı ılık su
1 tutam Tuz
3-4 Tatlı kaşığı kimyon
2 Tatlı kaşığı Kırmızı acı biber yada pul biber
1 su bardağı tahinimizi mümkünse robota döküp 1 kaşık margarin, yarım su bardağı ılık suyuda ekliyor ve karıştırıyoruz. Tahin toparlanacaktır. Biz yinede çırpabiliriz. 4 adet limonun suyunu sıkıp yavaş yavaş tahine ilave ederken tahin yumuşayacaktır. Limon suyunu ilave ederken bir tarafdan çırpma işlemine devam edelim. Sarımsağı dövüp ilave edelim. Baharatlarımızıda katıp iyice karıştıralım.
Not: Hibeş, cips le beraber atıştırma sosu olarak bile kullanılabilir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürülebilir.
|
Hibeş (Antalya) |
|
ilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc120785
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 su bardağı tahin
2 adet limonun suyu
6 diş dövülmüş sarımsak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Kızarmış ekmek dilimleri
Tahinin tamamını derince bir kaba koyun. Baharatları ve tuzu ekleyin. Önce limon suyunun yarısını ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hibeş koyu bir hal alınca ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Bu şekilde hardal kıvamı elde edin. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanın. Servis tabağına alıp, kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
|
Hibeş (Antalya) |
|
güllülokum
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc141159
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
759 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dünden Bugüne Antalya
50 gr limon tuzu
70 gr pul biber
20 gr toz biber
30 gr kimyon
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
6 su bardağı tahin
3 bardak sıcak suda 50 gr limon tuzu ve pul biber eritilir.
Soğuyunca içine kırmızı toz biber, kimyon, sarımsak atılır.
6 su bardağı tahin ilave edilerek karıştırılır.
|
Hibeş (Antalya) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157700
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı tahin
5 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
2 adet limon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı tuz
Evinizde rondonuz varsa 2 limonun suyunu sıkıp tüm malzemeleri limonun yarısıyla rondodan geçirebilirsiniz.
Kalan limonu da tadına bakarak ekleyebilirsiniz.
Rondo kullanmadan yapacaklarsa sarımsakları rendeleyip diğer malzemeleri karıştırıp birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.
Tuz, limon ayarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ekmeklerin üzerlerine sürerek de servis edebilirsiniz.
|
|