Kısa URL: https://ml.md/lc7410
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
3,443 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. hindiciğerini yıkayın ve 1 gece süte yatırın. Mutfak havlusu ile kurulayıp parçalara kesin. 500 gr. tereyağını tencereye koyup eritin. 250 ml. kremşantiyi ilave edin. Ciğeri mikserin kesici ucuyla ufalayıp ezerek süzgeçten geçirin. 1 tatlı kaşığı kekik, I yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 2 adet yumurtayı ciğer ezmesine katın ve mikserle kanştırın. Yavaş yavaş kremşantili tereyağını ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin. 1 litrelik bir kalıba boşaltın ve kapağını kapatın. Derin bir fırın tepsisini 15Ö' C ısıtılmış fırının en alt rafına koyup, içine 4-5 cm. yüksekliğinde sıcak su doldurun. Kalıbı tepsiye oturtun. 40-45 dakika pişirin. Fırını söndürüp parfeyi 10 dakika dinlendirin. Benmariden çıkartıp bir gece boyunca soğumaya bırakın. Yemek kaşığını sıcak suya batırıp ciğer parfesinden porsiyon başına 2 kaşık alarak ve nane yapraklarıyla süsleyip baget ekmekle servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc109914
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
3,580 defa indirildi / yazdırıldı
Fevziye Sürmeli
1 Kg. Hindi ciğeri
Çiçek yağı
1 Su Bardağu un
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Tatlı Kaşığı tuz
Hindi Ciğerini kuşbaşı doğrayın. Yıkayıp süzgece alın. Ciğeri una bulayın. Fazla ununu alıp, tavada yağı kızdırıp kızartın. Tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin ve karıştırın. Ciğeri 3 dakikadan fazla pişirmeyin.