|
|
Hindi Çorbası |
|
simten
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41055
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024
2,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hindi Eti Elde Etmek İçin:
1 adet Hindi Budu
10 bardak su
1 adet Kuru Soğan
Arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)
Çorba İçin:
6 su bardağı Hindi Suyu
2 su bardağı Süt
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş) su bardağı İrmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yaprağı
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)
2 adet orta boy Domates
Tuz
Karabiber
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.
6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha çorbayı karıştırmaya devam edin.
Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.
Sıcakken Servis Yapın.
|
Hindi Çorbası |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33306
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı hindi suyu
1/2 hindi göğsü (haşlanmış.)
Tuz
Bir tencerenin içine yağı kıyılmış soğanı ve unu koyarak kavurun. İki bardak sıcak hindi suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Yarım saat pişirin. Bir kaşık pirinç ununu yarım bardak süt ile karıştırın, çorbaya katın. Yarım saat pişirin. Yumurtayı da ilave ederek süzgeçten geçirin. Haşlanmış olan hindi göğsünü ince ince kesin, çorbaya katın. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Hindi Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|