Kısa URL: https://ml.md/lc3535
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. Hindi But Kusbasi
20 adet arpacik soğan
50 gr. Tereyağı
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardagi bezelye
1/2 tatli kasigi nane
1/2 bag dereotu
1 çay kasigi kekik
1 adet yagli kagit
Tereyağıini tencerede eritip soğan ve hindi etlerini kavurun. Salçayi, karabiberi, kekigi, bezelyeyi ve yeterli miktarda su ekleyip pismeye birakin. Bu arada sebzeleri kusbasi dograyip önce havuç bir süre sonra kabak ve patatesleri tencereye ekleyip hafif diri kalacak sekilde pisirin.
Yagli kagitlari yaklasik 20 cm lik kareler halinde kesip hazirlayin. Hafif diri kalacak sekilde pisirdiginiz yemegi nane , yaprak yaprak ayrilmis dereotu, kusbasi dogranmis domates ile harmanlayip bir miktar sosu ile beraber kagitlarin ortasina yerlestirip uçlarini birlestirerek alt tarafa dogru kivirip bir tepsiye yerlestirin. Tepsinin altina biraz su serpip önceden 180'C de isitilmis bir firinda yaklasik 40 dakika pisirin. Kendi kagidi içinde sicak olarak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc120242
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr hindi kuşbaşı
3 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet patates
5 yemek kaşı tereyağı
Tuz
Teflon tavaya 5 çorba kaşığı tereyağı konulup küp doğranmış sivri biberler atılıp bir iki çevrilir. İyice süzdürülüp karıştırma kabına alınır. Kalan yağa küp doğranmış (etlerin büyüklüğünde) patatesler atılıp iyice kavrulur ve biberlerin yanına alınır. Tavaya en son etler atılır, azıcık kavrulup domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu salıp biraz çekince diğer malzemelerin yanına alınır. Bütün malzeme harmanlanıp yağlı kâğıtlara pay edilir. Yağlı kâğıt düzgünce paketlenip 200° fırında 30 dakika pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.03.2023