Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

HİNDİ KIZARTMASI (soğuk)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HİNDİ KIZARTMASI (soğuk)

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11244
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,016 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet hindi
8 bardak su
120 gram sadeyağ (6 çorba kaşığı)
150 gram soğan (2 orta baş)
80 gram havuç (2 küçükçe)
1 çor. kaşığı tuz
Jölesi:
4 bardak hindinin haşlandığı su
8 adet yumurta akı
6 adet jölatin yaprağı
Üstlerine:
75 gram füme dil

1) Bir tencereye, tüyleri çıkarılmış, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış, ve ayaklarr arkasına geçirilmiş 1 hindi, 8 bardak su, 2 orta baş soğan, 2 küçük havuç ile 1 çorba kaşığı tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalıdır.
2) Suyun ısmmasiyle üstünde hasıl olmaya başlıyan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve hindi pişmiş bir hale gelinceye kadar ortadan daha az hararette bir ateşte haşlanmaya bırakmalıdır. (Tenceredeki su çekilip de hindi pişmemiş ise tencereye bir miktar daha sıcak su ilâve etmelidir.)
3) Hindi pişince tencereden çıkartarak bunu, içinde az kızdırılmış 6 silme çorba kaşığı sadeyağ olan tencere veya kenarlı bir tepsiye aktarmalı, sonra da tencere vey*a tepsiyi firma sürerek ikide bir tencere veya tepsideki yağdan almak ve hindinin üstüne dökmek suretiyle hindinin her bir tarafı nar gibi oluncaya kadar fırında kızartmahdır. (Hindinin ancak bir tarafı penbeleştikten sonra diğer tarafını çevirmek suretiyle her bir tarafını kızartmahdır.)
4) Hindi kızarınca tepsiden alarak iyice soğumaya bırakmalı, sonra da hindinin, göğüs etlerini kemikleri hizasında keserek, göğüs etlerini bozmadan çıkarmalı ve hafifçe meyilli olarak yarım parmak inceliğinde dilimlere kesmeli, sonra hindinin alt kısmını da düz kesmek suretile bir kayık tabağa oturttuktan sonra bunun üstüne, ince dilimlere kesmiş olduğumuz göğüs etlerini iki sıra göğüs etlerinin ortalarına da, yarılarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak 75 gram füme dil yerleştirmeli, tabağa döşenmiş hindinin arka kısmına da çapraz bir şekilde budları oturtmalıdır.
5) Sonra reçetemizin jöle hanesinde gösterilen malzeme ile ve hazırlanmış hindi jölesinden yalnız 1 kahve fincanı alarak, bunu katiyen ısıtmadan benmari usulile ısıtmak suretile eritmeli sonra da, erimiş bu jöleden fırça ile alarak tabaktaki hindi ve dillerin üstüne jöle sürmek suretile parlatmalı, sonra da etrafını kıyılmış olarak, kalan jöle ile çevirmeli ve servis yapmalıdır.


HİNDİ KIZARTMASI (Soğuk)

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53397
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
1,970 defa indirildi / yazdırıldı




Temizlenmiş bir hindinin bacaklarını vücuduna bağlayıp haşlayınız, yumuşaymca köpüğünü alınız. Hindiyi çıkarınız, suyunu üzünüz. Soğuyunca üzerinde donan yağı alınız. Hindiyi tencereye koyunuz. Üstüne küçük 1 havuç, 4 parçaya ayrılmış 1 soğan, kazınmış 1 - 2 maydanoz kökü doğrayınız. Tuzunu biberini ekiniz. Bir kaşık tereyağı, 1 kepçe hindi suyu ile ıslatıp çeviriniz, ipini çözünüz, suyunu süzünüz, kalan malzemeyi üzerine süzünüz, soğumaya bırakınız. Sonra dilim dilim keserek salata döşenmiş tabağa yatırınız. Sos Tartarla servis yapınız.

Not: Salça yerine hardal da kullanabilirsiniz.






HİNDİ KIZARTMASI (soğuk) Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(2 adet HİNDİ KIZARTMASI (soğuk) 113,734 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort