|
Hindi Köftesi |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2230
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg Hindi eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
1/2 bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Nane
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hindi etini ayrı, patates ve havucu aynı tencereye koyup haşlayın. (Patatesleri soymadan, havucu ise soyarak haşlayın). Hindi eti piştikten sonra blendırdan geçirin. Haşlanmış patates ve havucu ezerek püre halinde hindi etiyle karıştırın. İnce doğradığınız soğan ve maydanozu ilave edip ekmek içi ve 2 yumurtayı da katın. Arzuya göre tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen köftelikten çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak önce galeta ununa sonrada geriye kalan 2 yumurtayı çırparak içine yumurtalayın. Arzuya göre teflon tavada az yağ ile veya normal tavada bol yağ ile hafif ateşte kızartın. Kızarttığınız köfteleri yağdan çıkarırken kağıt havlular üzerine koyarak yağının emilmesini sağlayın. Sıcak servis yapın.
Not: Arzuya göre, istenirse içine sarımsak veya sarımsak tozu da katılabilir.
ML® Havuç Köftesi için tıklayın
|
Hindi Köfte |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5031
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram hindi göğüs
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber, köfte baharatı
2 adet dolmalık yeşil biber
Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın.
Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.
Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın.
Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin.
Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.
|
Hindi Köftesi |
|
indigo
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc30839
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2008
3,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 g pişmiş hindi eti (göğüs tarafından; ince kıyılmış)
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatılarak, ufalandıktan sonra, kurutulmuş)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
5 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz; ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yoğurt sosu:
25 cl. (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)
1 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz; kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam tuz
bir tutam toz kırmızıbiber
Sosu hazırlamak için, yoğurt, kişniş (ya da maydanoz), tozşeker, limon suyu, tuz ve kırmızıbiberi bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.
Ufalanmış ekmekiçi, limon kabuğu rendesi, taze soğanlar, kişniş (ya da maydanoz; isteğe bağlı), pul kırmızıbiber, tuz ve hindi parçalarını tencereye koyup, yumurta akını ekleyerek, bir kaşıkla iyice karıştırın (ya da elinizle yoğurun).
Ellerinizi ıslatıp, hazırladığınız bu harçtan bilye büyüklüğünde toplar yaparak, hafifçe una bulayın. Kalın dipli bir tavaya çiçekyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca köfteleri koyup (birbirlerine değmemelidirler; gerekirse 2 defada kızartın), her yanları iyice esmerleşinceye kadar (5 - 6 dakika) kızartın. Tavayr ateşten alıp, köfteleri delikli spatulayla kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkararak, fazla yağlarını bırakmalarını sağlayın. Sonra ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanında sosuyla servis yapın.
|
Hindi Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95334
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014
2,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ kg hindi göğüs eti kıyması
2 orta boy soğan
2 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yumurta
150 g tereyağı
1 kaşık un
Yağ hariç tüm gereçler hazırlandıktan sonra köfte hamuru hazırlanarak iyice yoğrulur.
Parmak gibi uzun şekil verilerek una bulanır.
Kızgın yağda kızartılır.
Köfteler unlanarak yağda kızartılır.
İstenirse tereyağ yerine sıvı yağda da kızartılabilir.
Kızarmış patates garnitürleriyle servis yapılır.
|
Hindi Etli Köfte |
|
serinsu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100679
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram hindieti kıyma
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
3 kaşık margarin
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
1 tane yumurta
Hindi kıymayı ve iri rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın, tuz ve karabiber ile baharatları ekleyin. Yumurtayı da karışıma ekleyin. Karışımı bir avuç alarak burger köftesi yapın, avuç içinde top şekline getirin, ve 2 cm kalınlığında bir burger yapmak için düzleştirin. Köfteleri ızgara pişirin yoğurt ile servis yapın.
|
Hindi Köftesi |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc103427
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr hindi etinden kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 dilim ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon, köri
Tuz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 patlıcan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Köftesi için hindi etinden çekilen kıymayı derin bir kaba koyun, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz kekik, kimyon, köri, tuz ve karabiberi koyun. En son ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini ekleyin ve iyice yoğurun. Yuvarlak top şekil verip 2 saat dinlendirin. Pişirirken bol yağda kızartın sıcakken yanında közlenmiş patates ve biber domatesle ikram edin.
|
Hindi Köftesi |
|
gülcü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc155436
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2021
481 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr hindi kuşbaşı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı maydanoz
1 yumurta
Tuz
Karabiber
50 gr galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindi etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Hindi kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, kimyon, köri, biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Yumurta ve galeta ununu da ekleyip iyice karıştırın. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp top seklinde yuvarlayın ve kızgın yağda hafif kızartın. Köfteleri fırın ızgarasına dizip 10-15 dakika daha pişirin. Salata ve pita ekmekleri ile servis yapın.
|
|