Kısa URL: https://ml.md/lc164571
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
519 defa indirildi / yazdırıldı
Hindi eti
Patates
Soğan
Domates yoksa salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Acı biber
Düdüklü tencereye 1 adet büyükçe soğanyemeklik doğranır ve yarım fincan sıvı yağ ile kavrulur.
Daha sonra 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet acı biber eklenir.
Ardından doğradığımız 2 orta boy patatesleri ve hindi etimizi (bölünmüş but parçaları) koyup,
üstünü çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Yarım saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çekip, etlerimiz pişince indiriyoruz. Kekik ve karabiber ile servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc166790
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022
525 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. kuşbaşı hindi eti
2-3 adet domates
1 adet büyük bir soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
Baharatlar
Hindi etini yayvan bir pilav tenceresine alıyoruz, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip, son olarak domatesini ekliyoruz. Domates suyunu çekene kadar bekleyip ateşten alıyoruz.