|
Hindistancevizi Sütlü Muhallebili Parfe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169907
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
2 su bardağı süt
2 su bardağı hindistancevizi sütü
İç malzeme:
4 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı krema
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için:
2 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)
Kedidili bisküvileri küçük küpler şeklinde kesin.
Süt ve hindistancevizi sütünü bir tencereye alın. Üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama başlayınca ocağı kısıp 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kedidili bisküvileri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 3 dakika çırpın. Soğuyan muhallebiyi ilave edin ve spatula yardımıyla ezmeden hafifçe karıştırın. Çilek, fındık ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip streç filmle kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.
Parfeyi servisten 5 dakika önce dondurucudan çıkarın. Kare şeklinde dilimleyip servis tabaklarına alın, üzerlerine böğürtlenli sos döküp bekletmeden servis yapın.
|
|